Oumbouk blog

Met de camper door Nederland (2)

Met de camper door Nederland (2)

Zondag 14 maart 2021

Het is kwart over acht als ik wakker wordt door licht. Janny is wakker en heeft de verduisterings gordijnen open gedaan en is het licht in de camper. We kijken elkaar aan en we hebben allebei goed geslapen. Zeker voor een eerste nacht in een ander bed. We horen wat regen op het dak en we kleden ons aan. Als het droog is gaan we naar de wasruimte van de camping. Naast de wasruimte is de huiskamer / keuken en daar staat ons ontbijt op ons te wachten. We nemen het mee en dekken in de camper de tafel. We laten het ons smaken.

Ik maak een route en we gaan op pad. Het is landelijk rijden, oftewel geen grote wegen. Het gaat wonderwel best goed met de bus. We moeten af en toe even stoppen of langzaam rijden om tegemoet komend verkeer te laten passeren. Landerijen worden afgewisseld met bos. Het weer is net als gisteren het regent en de on schijnt. Bij het dorpje Esp rijden we een parkeerplaats op in een stuk bos. We zetten de bus aan de kant van de weg en gaan wandelend het bos in. Vanuit het bos gaan we via een poortje een open stuk op waar de koeien grazen. Na het rijden en het zitten is het heerlijk om ze even te bewegen. We nemen plaats op een bankje en eten wat meegenomen druiven. We kijken om ons heen en het is mooi. We zijn niet bekend in de omgeving en de plaats is niet opgezocht maar zijn zomaar gestopt. Dat is het mooie van zo reizen in de camper en komen op onverwachte plaatsen. We komen bij een riviertje wat stroomt en het begint ook wat te regenen. Janny vind wat eikeltjes die aan het ontkiemen zijn en nemen die mee. Bij de bus aangekomen schept ze nog wat grond en we stappen weer in de bus.

Tijd voor wat drinken en het laatste zelfgemaakte havermoutkoekje.  We zijn weer klaar voor vertrek. We rijden weer en komen door het dorp Bakel richting Deurne. Het is mooi rijden en we kachelen rustig door. We rijden vlak langs de spoorweg en rijden het dorpje Griendtsveen in. Het is een bijzonder dorp met oude huizen nog uit de tijd van de ontginning van het veengebied de Peel rond 1850. Na het dorp gaat weg dwars door het veengebied en is er rechts en links een soort moeras gebied met veel water, planten en vogels. We blijven langs de spoorweg rijden en komen door het dorp America. Het is de hoogste tijd om wat te eten en we slaan voor het dorpje Stokt rechtsaf en zetten de bus aan de rand van de weg. Van het ontbijt was nog wat over en we laten het voor een tweede keer smaken. Gewend om met de motor te reizen of met de auto en caravan is dit toch wel heel makkelijk. Parkeren op een leuke plaats en alles is bij de hand.

We rijden naar Broekhuizenvorst daar gaat het veer naar Arcen waar we willen overnachten. We moeten even wachten het veer is net aan de andere kant van de Maas. Daar komt hij aan en we rijden het veer op. Van het veer af rijden we langs de Hertog Jan brouwerij richting Arcen. We rijden langs het dorp en komen bij de mini camping Nabij de Fossa Eugenia. De mevrouw wijst het veld aan en we parkeren de bus. Het is vier uur en we gaan nog een stukje wandelen vanaf de camping de Maasduinen in langs de Linksforterbeek. Het is nogal nat en we moeten af en toe naast het pad lopen om droge voeten te houden. Het is een klein rondje en we lopen weer naar de bus.

tijd voor een drankje en een hapje. Het gisteren gekochte bier en stukje kaas worden tevoorschijn gehaald en we genieten nog even na van de dag. Dan staat er vandaag een zelf kook menu in de agenda. Janny gaat koken en ik zit mijn dagverslag te maken. En dan niet veel later staat de pan echt camping eten het eenpans gerecht macaroni op tafel. Beetje kaas erop en we laten het ons smaken. Het tafeltje in de camper is wel waat kleiner dan de caravan en zitten we wat dichter bijelkaar. Met de tafel en stoel een beetje schijven maken we het iets ruimtelijker. Als toetje Yoghurt met blauwe bessen. Net voor de veerpont nog langs een blauwe bessen kwekerij gekomen. Een lokaal gerecht.

Na het diner de vaatwassen en zijn we klaar voor een avondje rummicub.

 

Als ik dit schrijf is het 18.25 en gaan we zo eerst douchen.

Deel op Social Media: