Oumbouk blog

Balkan 2015 08

Balkan 2015 08

1508 donderdag 28 mei

Gisteren hebben we ontbijt beleg gekocht en ik heb vanochtend vers brood bij de bakker gehaald. We zetten ons tafeltje en stoeltjes in een lege kamer en gaan ontbijten. De eigenaar komt eens kijken (Een Duitse meneer uit Mochengladbach) en bied ons een lekker bakje koffie aan.

We vertrekken naar Montenegro. Het is al wat fris als we wegrijden als we gaan stijgen wordt het echt koud. Na de Kosovo grens zien we zelfs verse sneeuw. We trekken ons regenpak aan tegen de kou. Maar het blijft fris. In de plaats Rozaje moet ik de route in de laptop bekijken want in de Garmin mis ik een stuk. Janny besteld koffie en ik plaats het goede deel van de route in de Garmin. We laten de Garmin de route bepalen naar Kolasin om aldaar weer op de gemaakte route te zitten.

We gaan weer op pad en na de plaats Berane slaan we rechts af. Er wordt hier weer hard aan de weg gewerkt we rijden over het nog warme asfalt. Bij een dorpje aangekomen veranderen de werkzaamheden in een oude asfaltweg. Het is mooi rijden en stoppen even voor een snicker stop en praten nog even met een langslopende herder. Bij een volgende dorp gaat het asfalt over in onverhard. Het is een aloude weg. Op sommige plaatsen liggen de oude stenen nog op zijn plaats. Het meeste is gewoon rots, klei of grind. Het is hard werken en uiteindelijk zijn we boven 1730 mtr. De weg is iets beter maar het is nog steeds opletten waar te rijden. We komen uit bij kolasin ski center. We rijden naar het dorp en gaan even op het plein zitten om wat te eten en drinken. Er komen wat kinderen om ons heen en zij praten goed engels. Ze hebben een dag uitje met de school en vinden het leuk om even te praten wat we gaan doen.

Bij Kolasin gaan we de doorgaande weg op tot de plaats Tara waar we linksaf gaan naar Durmitor. We rijden een mooie brede weg met mooie snelle bochten langs hoge bergen en de Tara rivier. Het is de Tara Canyon en als het smal wordt rijden we door vele tunnels hoog boven de snel stromende blauwe rivier. Bij een afslag van de weg gaat er een brug over de Canyon. Hier kan je met een Kabel naar de overkant. Dat doen we maar niet. We schieten ons zelf af naar het dorp Zabljak. We hebben het nog steeds koud en zoeken naar een Hotel. Het eerste is vol alhoewel ik niemand zie. Bij een volgend hotel staan veel motoren. We vragen naar een kamer en die is er. We nemen bezit van een ruime kamer met warm bubbelbad.

Na het opfrissen hebben we lekker gegeten. Janny vis uit de Tara rivier en ik een Steak Zabljak. We hebben deze dag met koffie en plaatselijk lekker cakeje afgesloten.

Morgen Durmitor met wat extra kleding aan.

 

 

Deel op Social Media: