Oumbouk blog

Carpathians (2)

Carpathians (2)

Zondag 5 september 2021

Het is kwart voor zeven als we uit bed gaan. We doen de motorkleding aan en pakken de tassen in. We lopen naar beneden en pakken de tassen op de motoren. Het is koud en knap mistig. Het ontbijt staat klaar en is van de uitgebreide soort. We nemen het ervan en het is heerlijk van vers warm brood tot vers fruit met muesli. We nemen nog een koffie en kwart over acht rijden we weg.

We hebben een extra laagje kleding aan en dat is wel nodig, Als we weg rijden is het 11 graden. Dus de kachel aan. De mist is erg dik en het vizier  moet steeds worden droog gemaakt. Ondanks de mist schiet het toch op. Na bijna twee uur mist en kou zijn we Dresden voorbij en stoppen we om te tanken. Af en toe zien we de zon en we maken er een korte stop van . Tankstop en pepermuntje en door. Als snel zijn we in Polen en schijnt de zon en gaat de temperatuur naar 20 graden. 143 km later stoppen we voor koffie en een krentenbol. We zijn ter hoogte van de plaats Legnica.

We rijden verder richting Wroclaw en Katowice. Mijn route stond verkeerd en telde op in plaats van af en wist ik eigenlijk niet tot hoever het was naar Bardejov. Ik heb hem goed gezet en het is totaal nog iets meer dan 600 km. Ik reken uit dat als we bij Katowice komen het dan nog 250 km is.

We stoppen net iets voor Opole en ik zie dat het nog een uur is naar Katowice. Op de parkeerplaats staat een Poolse motorrijder en ik maak een praatje. Hij gaat naar een vriend en samen gaan ze naar Roemenie de Transalpina rijden. We hebben een ijsje gekocht en dat is best lekker zo in het zonnetje. Ik vind een Hotel net iets voorbij Katowice en we gaan weer verder. De weg is een tolweg en we hebben een kaartje getrokken. We zien Katowice opdoemen als grote industriestad en daarmee ook het tolpoortje om te betalen. De rij is groot en we rijden langs de rijen naar voren.

Het is nog iets van klein half uurtje en we tanken nog even vol. Dan is de afslag naar het Hotel in Myslowice. We rijden richting dorp en slaan af een soort bos of park in en daar is het Hotel. Een kamer is er niet wel een appartement. Dat doen we dan maar.

Na het opfrissen gaan we naar het restaurant en toasten op de mooie dag. Een tweede bikkeldag die eindigt met 565 km.

Als ik dit schrijf is het 19.41 uur en ga ik de fotos en filmpjes over zetten. Morgen verder.

Hotel Trojak
ul Stadionowa 11
41-400 Myslowice
www.hoteltrojak.pl

 

Deel op Social Media: