Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (11)

Rondje Adriatische Zee (11)

Dinsdag 4 juni 2019 

Rond zeven uur wordt ik wakker. Janny is wakker die heeft wel lekker gelegen maar niet zo goed geslapen door het trillen van de boot. We pakken alles in en kleden ons aan en gaan naar het bar gedeelte. Hier kan je wat drinken en een croissant kopen. Na het ontbijtje gaan we naar buiten en zie we Italië dichterbij komen. 

We pakken nu ook onze tassen en leveren de sleutel in. Wachten tot we zijn aangemeerd. We kunnen naar de motoren en pakken onze tassen op en verlaten de boot.  In Durres zat ook een groep Tsjechische motorrijders. We rijden net voor hen van de boot af. We verlaten de stad Bari en beginnen aan de route richting Napels. We rijden door de vele olijf  gaarden. Dan komen we op de wat kleinere weggetjes en het is mooi tussen de olijfbomen, kersen bomen en druiven bomen. Langs de kanten van de wegen groeien vele bloemen in alle kleuren en vormen.

We zoeken een leuk plaatsje om wat foto's te maken en die is zo gevonden. Als ik afstap ben ik helemaal groen van het stuifmeel van de olijfbomen. We stappen weer op en gaan naar de doorgaande weg. Ergens  onderweg bij een benzinepomp zien we de groep Tschechen staan. We zwaaien en rijden verder. We rijden de heuvels in en zien aan de horizon de bergen opdoemen met bijbehorende donker wolken dek. We zien de zo markante dorpjes op de toppen van de heuvels en de weg slingert zich van dorp naar dorp. Het is mooi maar schiet niet op. 

Ik maak een nieuwe route en is het nog 150km tot de kust. We zien de bui aankomen en trekken ons regenpak aan en niet veel daarna rijden we de regen in. Na de bergen is ook de bui voorbij en dalen we af naar Salerno. Ik heb een Hotel gevonden net na de afslag aan het begin van de Amalfi kust. 

Ik denk bij de afslag te zijn maar rijden nu richting Rome. Bij een volgende afslag draaien we om en pakken nu de juiste afslag nog een stukje richting Napels. Ik zie in mijn spiegels motoren aan komen. Ze halen ons in. Het zijn de Tsjechen we zwaaien naar allen en ze moeten lachen daar heb je ze weer :-) . We komen er aan en betrekken onze kamer met zeezicht en ook op de haven en Salerno. We hebben nog wat tijd voor de keuken open is en we lopen het dorpje in en het is er Italiaans. Beetje rommelig maar wel gezellig. 

We lopen terug en eten op het balkon ons diner.

Deel op Social Media: