Oumbouk blog

Dag 70 - Ulan Ude > Chita

Dag 70 - Ulan Ude > Chita

vrijdag 7 juli (70)

We staan op tijd op. In de navigatie staat bijna 700 km te rijden voor vandaag. We moeten de motoren nog van de Parking halen een paar straten verderop en voor 09.00 moeten we zeker beneden staan want de stroom van de lift gaat eraf. De trap van 8 hoog naar beneden met al je spullen is een beetje veel voor de ochtend gymnastiek. Voor negen rijden we weg en zitten al snel op de route. Het is een bebost heuvellandschap wat zich voortbeweegt als de golven van de zee maar dan groen.

We worden voorbij gereden door een motorrijder die met zijn gopro aan het filmen is. Even verderop staat hij stil. Het is een Russische motorrijder die vraagt waar we naar toe gaan. Hij pakt zijn telefoon en de plaatsen waar we door komen krijgen we een contact indien er hulp nodig is. Dimar is zijn naam en vertrekt weer. Hij rijd even van Moskou naar Vladivostok en terug. Hij rijd naar Mogotscha dat is even 1200 km op 1 dag …  

We komen in een vallei waar landbouw is en zien de heuvels zich schuil houden achter een mistig gordijn. We trekken ons regenpak aan en al snel valt de regen. Het is een miezer regen waar je niet echt nat van wordt maar je blijft ook niet droog. Het is opletten met de regen is de weg glad en bij de werkzaamheden wordt het er ook niet beter van. Gezien de dag afstand voor vandaag kruipen de kilometers voorbij. Dan begint het hard te regenen. Het tegenliggend verkeer, vooral vrachtwagens, gooien het regenwater op en komt hard tegen ons aan. De regen valt met bakken uit de lucht en het voelt alsof je door de brandweer wordt natgespoten. En als er dan voor je een auto rijdt die alleen maar zwarte rook uitstoot en daarbij een aan de binnenkant aangeslagen vizier is het toch best spannend rijden. Er zijn onderweg wel wat chauffeurs hotelletjes en we overleggen een paar keer of we stoppen en in een weghotel duiken. Maar we gaan door.

De laatste 200 km aan een stuk gereden. We zien de stad en het begint nog harder te regenen met nog een paar laatste wegwerkzaamheden is het nog aardig door ploeteren. In de stad staan de straten blank en is het voorzichtig rijden. We komen aan bij het Hotel en ik vraag een kamer. We zitten ver in Rusland en er wordt alleen Russisch gesproken. We blijven hier twee nachten zodat alle kleding een beetje kan drogen. De dame achter de receptie snapt het allemaal niet zo snel en Janny staat buiten te soppen in haar motorlaarzen. Uiteindelijk zijn we ingeschreven en rijden we de motoren achterom en moeten naar de derde verdieping en daar zit een mevrouw waar je de sleutel van krijgt….. En dan alle natte kleding uit. We eindigen de dag om 21.30 met een warme noedels uit eigen tas.

 

Aantal kilometers 675

 

Hotel Dauria – Hotel
Profsoyuznaya Ulitsa, 17, 2 этаж
Chita,Zabaykalsky Krai, Rusland, 672000

N52° 01.743'
E113° 30.133'

Deel op Social Media: