Oumbouk blog

Dag 62 - Bayankhongor > Arvaikheer

Dag 62 - Bayankhongor > Arvaikheer

Donderdag 29 juni (62)

Vanaf gisterenavond 22.00 is er een stroomstoring. Daardoor is er ook geen water. We lopen naar beneden en de mevrouw van het Hotel zegt dat er bij Ulanbataar een paal is omgevallen en er in heel de regio geen stroom is. Ze maakt een ontbijtje. Janny is vanaf gisteren niet zo lekker en was vannacht aan de diarree.

We verlaten de stad en het landschap is mooi en verandert steeds. Door groene valleien en over slingerende wegen door de heuvels. We zien vele kuddes en overal zie je de yurts staan van dichtbij tot aan de horizon. Dan zie ik tegen een heuvel allemaal busjes staan en paarden. We stoppen en ik rij naar boven en zie dat er kinderen met nummers op lopen en op de paarden zitten. Er is een wedstrijd en de Pickupbusjes blijven aankomen. Het is een vrolijk gezicht.

We rijden verder door de weidse groene vlaktes met witte stippen, de yurts. We komen aan in de stad Arvaikheer en zoeken naar een Hotel. De meeste zijn niet zo representatief en ja dan zit er niets anders op dan er eentje te kiezen. Dan draaien we links een weg op en aan het eind zie ik Hotel op een gebouw staan en dat ziet er aardig uit. We rijden er naar toe en ze hebben een kamer. De motoren gaan in de garage en wij gaan naar binnen. Ook hier is geen stroom en de lift doet het niet. De meneer van het Hotel pakt onze bagagetassen, ongeveer goed voor 40 kg, en loopt in een keer naar de 5e verdieping. Als wij boven zijn staan de tassen in de kamer. Geen water, dus opfrissen is er dit keer niet bij. We drogen een beetje op en doen wat deo onder de armen en klaar.

We lopen nog even de stad in om wat te kopen en komen op de markt. Bijna overal staat een aggregaat te draaien. Het is nu handel om je telefoon op te laten laden. Er staan mensen met melk in tonnen die je kan kopen en gelijk op drinken. Op de hoek staan de mannen van de motortaxi. We lopen op de terugweg een winkel binnen. We kopen appels voor de vitaminen en wat te drinken. De kassa doet het niet en onder wat gegiechel worden de boodschappen genoteerd op de achterkant van een kartonnetje. Ik kom er bij staan en giechel wat mee en daar moeten ze weer hard om lachen. Als we weggaan zegt Janny Bye bye en we worden uitgezwaaid met een vrolijk Bye bye terug. Vanavond de vitaminen opeten en vroeg naar bed. Maar eerst eten in het restaurant. Janny is nog niet zo lekker en eet een beetje. Ze hebben wel een lekker yoghurt toetje en dat gaat er helemaal in en dan is het snel naar bed.

 

Aantal kilometers 220

Arvaikheer Palace Hotel
Namnansuren Street, Arvaikheer, Mongolië

 

N46° 16.093'
E102° 46.925'

Deel op Social Media: