Oumbouk blog

Dag 33 - Dushanbe

Dag 33 - Dushanbe

Woensdag 31 mei (33)

De onbijttafel zat vol met Koreaanse toeristen. Even wachten tot de tafel vrij is. Het ontbijt met een gebakken eitje wat we maar laten staan ivm de olie waarin het gebakken is. Janny heeft een beetje last van de buik dus geen risico.

Ik doe de helm op en ga op zoek naar de motorzaak. Het is niet ver. Even wachten op de meneer. Het is een soort klein  bedrijven terreintje. De motorzaak is een soort grote garage met daarnaast een pergola met druiven en natuurlijk een tafelbank of hoe noem je zoiets. Hij is gebeld dat er een klant was en hij komt in zijn Lada aangereden en vraagt wat er is. Ik laat hem de band zien en hij zegt ok even omkleden ben zo terug. Inderdaad na een min of twintig is hij er weer en gaan we in zijn rek op zoek naar een ban 120/90 die is er niet wel een 130/90 . Het is 17 inch dat is het belangrijkst dus die maar.

Het wiel was er zo uit maar hij had toch wat problemen met het eraf halen net als wij. Uiteindelijk eraf en ik pak de 2 stukjes extra binnenband die bij de reparatie bij de scheur in de buitenband zijn gedaan. In de buitenste zat een gat en bij de tweede had het niet lang geduurd of daar zat ook een gat. Dus de noodreparatie heeft precies lang genoeg gehouden. De demontage was ook weer een gevecht met ventiel en buitenband. Na een uurtje zweten is het gelukt en is het wiel weer gemonteerd. We maken nog even een selfie en ik rij terug naar het Green House waar Janny de was heeft gedaan.

Het is op zich nog vroeg en we gaan naar het winkeltje doen inkopen en eten als lunch pizza met tomaat en augurk met een yoghurt toetje.
Het is heerlijk om ongedwongen de keuken te gebruiken en ook de andere faciliteiten.
We zetten de motoren in de schaduw en beginnen aan mijn motor om het lucht filter te bekijken. Die zijn behoorlijk vies en onder de olie. We zetten de nieuwe filter erin en maken alles schoon. Maken bij het schakelpedaal alles schoon kijken alles na en smeren de ketting. We beginnen aan die van Janny als plotseling er geroepen wordt Politie paspoort. Of ik dat zo even uit mijn broek haal. Ik laat mijn handen zien en zeg dat paspoort in de kamer is. De andere gasten moeten ook allemaal paspoort laten zien. We geven onze paspoorten en na controle zijn ze weer terug. We maken de motor van Janny af en ruimen de boel op. De motoren zijn er klaar voor.

Ik bekijk de planning en ik pas deze aan op kortere dag afstanden zo moeten we in 8 rijdagen in Osh zijn.
We maken praatje met andere reizigers. Het is een cocktail van nationaliteiten. Australisch echtpaar wat de fietsen mee heeft genomen in het vliegtuig. Een fransman met een oud brik wat te zwaar beladen is. Twee jongens die nog een fiets gaan kopen. We spreken ook een man die net van de Pamir afkomt. Zo weten we dat de Noordelijke weg is afgesloten wegens land slides. Grond wat de berg af komt zetten en de weg blokkeert. We eten het laatste deel van de pizza en het is gezellig tot de late uurtjes.

Deel op Social Media: