Oumbouk blog

Dag 80 - Lesozavodsk > Vladivostok

Dag 80 - Lesozavodsk > Vladivostok

Maandag 17 juli (80)

De wolken hangen over het dorp en het is tijd voor het ontbijt. We lopen naar beneden met onze tassen en kijken even of er al iemand is en een van de dames is er en zegt nog even wachten. Dat is prima we zijn ook te vroeg en pakken de motoren. Als het acht uur is gaan we naar het café gedeelte en we krijgen een flinke mok thee en over paar minuutjes is het ontbijt er. Daar komt de tweede dame en even later krijgen we elk drie verse warme pannenkoeken. Beetje suiker erop en het is heerlijk. We eten het toetje wat we gisteren hebben gekocht en zijn klaar voor het laatste stuk. Maar we komen niet weg voordat we een foto hebben gemaakt. We nemen per translate afscheid. We rijden weg en uit het ramen komen vier zwaaiende handen.

We zijn de omgeving nu aardig gewend. Hoe de reis verloopt zijn we dankbaar dat mens en machine nog goed zijn. Dan rijden we opeens op een vierbaans snelweg en het is nog 140 km. Dat is mooi. Maar het is maar voor een kort stukje. Het verkeer is druk en is weer even wennen. Dan is het toch echt weer vierbaans en we moeten zelfs invoegen en rijden we onder en over viaducten. We stoppen 50 km voor Vladivostok en nemen een bakje koffie. Als ik in de rij staat voor het bestellen wordt ik aangesproken en laat een man een foto van zijn motor zien. Een Yamaha 1200Tenere. Hij komt uit Chabarovsk en ik vertel dat we daar ook zijn geweest. Hij zegt dat we de specialiteit van het huis moeten eten. We nemen genoegen met een bakje. Hij vertrekt en ik ga naar het toilet. Als ik weer terug ben hoor ik Nederlands praten. Bij Janny staat een lange jongeman en hij vraagt waar we vandaan komen. Hij heeft 5 jaar in Weert gewoond. We praten wat en hij zegt dat we zeker de specialiteit van het huis moeten eten. Mensen komen van heinde en verre hiernaartoe om dat te eten. We houden het bij de koffie. Dan wordt er uit het loketje geroepen dat er een bestelling klaar is. Wij hebben niets besteld. Maar een man zei tegen Janny in het langskomen dat ze de specialiteit moest eten. Dat heeft hij voor ons besteld als presentje. Het is een opgerolde wrap met van alles ertussen en inderdaad best lekker.

We zien buiten druppels vallen en vertrekken gauw. Langzaam aan rijden we de stad in. We rijden langs de zee en over een lange lage brug. Als we de brug of rijden zitten we in de stad en komen al snel in de file. Er is net genoeg ruimte tussen de banen en we komen langzaam voort. Inmiddels is het wat harder gaan regenen. Dan komt er politie voorbij en zien we later dat er een ongeluk is gebeurd. Niets ernstigs maar wel bijna een uur verder. We slaan af naar het haven gedeelte en we horen het boven ons donderen en daar komt een bak water naar beneden zetten. We raften naar beneden en komen doorweekt aan bij het hotel. Er was geen tijd om de regenpakken aan te trekken L . Ik sta voor de receptie te druipen en vraag of er een kamer is. Er is nog 1 kamer voor 1 nacht. Maar we hebben twee nachten nodig. Na wat moeilijk kijken en zoeken is het antwoord nada. We hebben geen zin om verder te zoeken en nemen in ieder geval de kamer voor 1 nacht. Als alle natte bende uit is getrokken pak ik mijn telefoon en ga naar booking.com en kijk of er nog een kamer voor de tweede nacht is en jawel nog 1 laatste kamer. Snel inloggen en boeken. Na te zijn opgefrist met bookingsbevestiging naar de receptie en laat deze zien. Ze draait zich om en pakt de geprinte bevestiging en zegt zonder blikken of blozen. Ok morgen na 14.00 kamer change. Dat is geregeld nu even langs Lenin naar het spoor.

We lopen het station op en dit is het einde of begin van de Trans Siberian Railway. Het is een indrukwekkend gezicht alle sporen en treinen bij elkaar. Dan lopen we verder en staan we oog in oog met de DSB ferry. We zien op de achtergrond de grote brug, De Golden Bridge, die bijna verdwijnt in de laaghangende bewolking. Treinwagens worden gelost met een gedateerde kraan. De Bigbags worden geladen in een zeeschip en op de achtergrond ligt de marine van Rusland. Het is een mooi schouwspel.  We vinden de ferry niet zo groot en kopen nog snel wat reispilletjes….We lopen terug door de aankomst vertrekhal en lopen terug langs Lenin waar net een grote meeuw op zijn hoofd zit. Tegenover het Hotel is een restaurant (Brothers Bar) en we lopen naar binnen. Gezellig en goed eten. Een mooi moment om even stil te staan bij Ridderkerk – Vladivostok. Morgen de motoren naar de terminal brengen en woensdag vertrek.

PS Anekdote
We rijden het dorp Lesozavodsk binnen en komen bij het Hotel. Ik loop naar binnen en heb mijn helm nog op. Ik vraag voor een kamer en die is er. Dan zet ik mijn bril af en doe mijn helm af en zet die op de balie. Ik zet mijn bril weer op. Ik moet betalen en kijk in mijn portemonnee. Alles is een beetje wazig dus ik zet mijn bril af en wil de glazen schoonmaken. Ik trek stukje T-shirt omhoog en wil het glas schoonmaken. Maar ik raak niets aan en voel dat mijn vingers tegen elkaar zitten zonder glas. Ik loop naar buiten en pak mijn andere bril en zie dat ik een glas mis. Ik hoorde wat vallen en kijk op de grond en jawel daar ligt mijn glas. Ik bekijk de bril nog een keer beter en zie dat het schroefje bij de poot mist. Kijken of we morgen een opticien kunnen vinden in de stad J

Aantal kilometers 368

Zhemchuzhina – Hotel
Ulitsa Bestuzheva, 29
Vladivostok
Primorskiy kray, Rusland
690003

N43° 06.604'
E131° 52.619'

Deel op Social Media: