Oumbouk blog

Dag 71 - Chita

Dag 71 - Chita


Zaterdag 8 juli (71)

We lopen de trap af en door een gang naar het ontbijt. We zien een soort kapper en we doen de deur open en jawel een kapper. En het is toch echt weer nodig. Maar eerst ontbijt. Als we naar buiten kijken is het nog steeds regen. We gaan weer naar de kamer en hangen een beetje rond. Op de etage onder ons zit een etage manager. Zij verkoopt ook wat eten en drinken. We zoeken wat te eten en drinken en nemen dat mee naar de kamer en we hangen wat verder.

O ja dan schiet de kapper te binnen en we worden vriendelijk ontvangen en voor je het weet is het alweer klaar.Dan horen we niets en we kijken naar buiten. Jawel het is droog. We trekken de stoute schoenen aan en gaan de stad in. We lopen eerst langs de grote blauwe kerk. Daarna lopen we naar het Lenin plein met jawel een standbeeld. We lopen de Leninstraat in en zien een koffie zaak en lopen naar binnen. We doen de deur open en vallen met de neus in het gebak. We gaan er even voor zitten. In de tussentijd regent het even en als we naar buiten gaan is het droog. We lopen langs het Historisch museum het Odora park in. Dit is al sinds 1898 een park en nu een stukje museum en activiteiten park. De jongens jeugd oefent in het geweer jongleren en de dames jeugd in het sabel jongleren. In mijn militaire diensttijd was ik tank commandant en hier staat een stukje Russische tank geschiedenis. Het is gezellig druk er is zelfs een bruiloft in het park.

We lopen het park uit naar het Theater en gaan even zitten en bekijken de langs scheurende trolley bussen. We lopen richting hotel en zien een Pizzeria, Mama Roma, en daar gaan we vanavond maar eten. Net voor het hotel zie ik een kleding zaak, Camel Active, deze hebben we vorig jaar in Duitsland ook bezocht en vol enthousiasme duik ik de winkel in. De winkel dames kijken in eerste instantie een beetje vreemd maar als ze weten wat we een beetje zoeken komen ze met van alles aandragen en ik maar passen en even later sta ik met een tas vol weer buiten J . Even bijkomen op de hotelkamer en dan naar Mama Roma waar we heerlijk pizza hebben gegeten. Morgen Marathon etappe 2 …. Als het maar een beetje droog is….

Deel op Social Media: