Oumbouk blog

Balkan 2016 13

Balkan 2016 13

1613

Half negen staat de tafel gedekt op het terras. De temperatuur is goed maar de zon is er nog niet. We genieten van een heerlijk ontbijt. We zadelen de motoren weer op en rijden nog een rondje dorp en vertrekken langs de kust noordwaards. De dorpjes zijn van verlaten tot uit de grond gestampt. De totale indruk is wel dat er niet veel aan onderhoud wordt gedaan.

We nemen een bakje koffie en genieten nog even van het strand. We rijden  verder en ook hier zien we nog veel van de water overlast. Uiteindelijk komen we bij het laatste dorpje en verder kan niet. We draaien de snelweg op en niet veel later slaan we af richting Macedonie. Dit is een brede tweebaansweg die bijna het gehele stuk rechtuit gaat. Je moet dan ook aan de kant als iemand ergens in de midden in gaat halen. We passen ons snel aan en halen af en toe ook midden op de weg in.

Ik wil nog steeds de oliepeilen en zie een bord benzinepomp. We gaan de pomp op en zien dat het krioelt van de mensen en de tenten staan tot in de pomp winkel. Als we stoppen vliegen de kinderen op ons af en draaien aan het gas en plukken overal aan. We rijden wat verder en ik zie een camera ploeg en roep He Nederlandse TV en het antwoord is ja. En zo wordt ik geïnterviewd. Het bleek RTL4 nieuws te zijn en te zien in het 19.30 nieuws.

Aan de grens drinken we even een bakje koffie om de indrukken te laten zakken. Wat een droefenis zonder uitzicht. Wij rijden door en komen zonder problemen de grens over en voor de vluchtelingen is het weg uit eigen land en geen uitzicht.

We rijden Macedonie binnen en de klok is weer een uur terug. Maar als we hier overnachten is het morgen weer een uur vooruit. Om dit te voorkomen rijden we door tot we in Bulgarije zijn. We vragen aan de grens naar een Hotel. Men zegt dat in de plaats Petrich een Hotel Elena is wat goed is. We rijden de stad in. Ik had iets horen zeggen van LIDL en die zien we. Hier staan overal taxi’s en ik vraag aan taxi de weg. We rijden nog geen vijf minuten een soort rondje en komen aan bij het Hotel. Nog geen 100m van de LIDL maar niet te zien.

Er rijden toeterende auto’s door de stad met ballonnen. We vragen wat dit is en de mevrouw van het Hotel zegt dat het vandaag einde schooljaar is. We vragen ook naar een restaurant maar dat is niet in de buurt. We doen onze inkopen bij de LIDL en hebben lekker diner brood met kaas en worst met kersen toetje toe.

Ik hoor buiten muziek en soort trompet geschal. We gaan naar buiten en zien net de school langs komen met de geslaagde leerlingen in avond kledij. Ze gaan het gebouw naast ons in en hebben waarschijnlijk eindejaar bal.

 

Het was vandaag van strand via opvangkamp naar eindejaarsbal.

 

Deel op Social Media: