Oumbouk blog

Dag 13 - Sivas > Erzurum

Dag 13 - Sivas > Erzurum

Donderdag 11 mei (13)

Het is licht in de kamer. We zitten vroeg aan het ontbijt. Als het negen uur is zitten de eerste 50 kilometers erop. De vlaktes van de voorgaande dagen gaan over in gebergte. We slingeren omhoog en het wordt fris. We trekken een extra laagje kleding aan. Het regenpak tegen de koude wind. De bergen kleuren de horizon.


Het is tijd voor een stop. Aan de andere zijde van de weg zie ik een weg restaurant. In de plaats Refahiye draaien we om. We zoeken een plaatsje en zien groepen mensen eten. Het is een soort busstop waar men stopt op de lange afstand rit. We eten een broodje en drinken koffie.

We vervolgen onze weg. Door berg en dal rijden we de stad Erzurum binnen. We stoppen in het centrum en er is ook een hotel. Naast de ingang is een soort leeg winkeltje en daar mogen de motoren in. Dat is snel en goed geregeld.

Op zoek naar een restaurant lopen we door het  centrum. Mannen gaan naar de moskee. Schoenenpoetsers zijn aan het werk, Scholeninformatieplein voor de studenten. Er wordt gewinkeld, gegeten en gezeten in de parkjes. We vinden een restaurant met de naam Evleri. Het is gevestigd in een oude caranvanserai. Omgebouwd tot restaurant van de materialen van de vervallen huisjes rond de caravanserrai. Het is ingericht met vele hoekjes in Turkse/Oosterse stijl. Met name veel kleedjes. Het is eten in de Fata Morgana van de Efteling. De bediening loopt rond door de vele gangen en vragen wat je wilt eten. Na het eten zoeken we een ander hoekje voor een glaasje thee. Het is donker als we terug gaan naar het hotel. Het is nog steeds levendig in de stad als we onze ogen sluiten.

Aantal kilometers 441

Otel Bey
Muratpaşa Mahallesi, Cumhuriyet Cd. No:99,
25100 Yakutiye/Erzurum,

39°54'20.01'N
41°16'8.38'O

 

 

Deel op Social Media: