Oumbouk blog

Dag 12 - Urgup > Sivas

Dag 12 - Urgup > Sivas

Woensdag 10 mei (12)

We verlaten de grot en rijden naar Urgup. Het waait hard en we moeten aardig hangen aan de motor om in het rechte spoor te blijven. Het zijn donkere luchten en we laveren droog tussen de dreigende wolken.  Na de plaats Kaisery stoppen we en bekijk ik in de navigatie hoe naar het zout meer Tuzlu Golu te rijden. Het is ook tijd om wat te eten en dat kan hier. We eten rijst met kip en we gaan binnendoor naar het meer. We stijgen en bovenaan hebben we uitzicht op het meer. Een paar zonnestralen lichten het meer een ogenblik op met een witte schittering van het zout. We dalen af naar het meer en rijden tussen de landbouw en stoppen bij een kudde met herders. Twee herders, een kudde koeien en een zoutmeer. Het kan zomaar een schilderij zijn waar we doorheen rijden.

We draaien de doorgaande weg op naar de stad Sivas. Voordat we de stad in rijden tanken we vol. Een gewoonte waar we elke dag mee willen eindigen om de volgende dag met een volle tank te kunnen starten. We rijden de stad in. Het is druk. We stoppen bij een hotel maar die is vol. We dolen door de drukke smalle straten. Dan zie ik een hotel. Er is plaats en we zetten de motoren voor de deur.

We betrekken de kamer en ontdoen ons van de motorkleding. Opgefrist en wel lopen we door de stad. Het centrum is niet ver. We zien een groene berg in de stad. We lopen naar boven. Op de top staat een monument en er is een soort parkje met eet gelegenheden. We kijken uit over de stad en de nog steeds dreigende luchten. Gezien de donkere wolken lopen we weer naar beneden. Langs winkels, moskeen, kappers, eettentjes. We zijn bij het hotel en steken de straat over en gaan naar binnen bij de King of Kebab van de plaats Sivas: Meyeden Kebab. Als we zitten barst de bui los. Auto’s werpen golven water omhoog. We zitten droog en eten ons eerste broodje Donner Kebab.

Het is droog en we zijn uitgegeten. We lopen richting het centrum. Over marktjes, langs kraampjes komen we bij een grote moskee. Onder de moskee is een winkelcentrum. De ooit in Oekraïne gekochte slippers zijn aan vervanging toe en ik vind een paar mooie. De in Moldavië aangeschafte muis is overleden. In een winkel vinden we een “levende” muis. We proeven van de Turkse levendigheid op straat.

Aantal kilometers 279

Otel Fatih
Paşabey Mah. Kurşunlu Cad., Kepçeli Mevkii No:32
58070 Merkez/Sivas Merkez/Sivas

39°44'51.19'N
37° 1'21.99'O

 

Deel op Social Media: