Oumbouk blog

Carpathians (13)

Carpathians (13)

Donderdag 16 september 2021

We worden rustig aan wakker en pakken onze tassen. We zetten alles op de motor en rijden ze uit de achtertuin en zetten ze klaar voor vertrek. We laten het ons smaken. Na het ontbijt jas aan en helm op en daar gaan we. Eerst stukje snelweg tot Sebes en dan dan Bij Albajullia eraf de Apuseni mountains is. Als we bij Albajullia zijn is het tijd voor een bakkie koffie. In de stad is de oude vesting met dubbele gracht muren. We rijden er naar toe en we kunnen tot in de vesting komen. Die staat vol met grote oude gebouwen die in prima staat zijn. We parkeren de motoren tegenover het terras en kijken om ons heen. Er zijn nog meer mensen cq toeristen in de stad. De souvenirs stalletjes worden uitgepakt voor de verkoop van de dag.

WE vertrekken en als we de stad uit zijn rijden we de  bergen in. Het is rustig op de weg en de bergen zijn iets hoger dan de Ardennen. De dorpjes liggen niet aan de weg en daarom kan er lekker de eigen snelheid worden gereden. De bochten zijn vloeiend en het is relax rijden in mooie omgeving.

In de plaats Abrud zien we een koffie winkel en bestellen twee koffie en eten onze lunch kaakjes op. We merken op dat de huizen er wat minder uitzien zo ook de autos en de mensen. Het is een armer gebied. Het is nu wel drukker op de weg en volgen er wat grotere dorpen. Ook vele vrachtwagens die bedoeld zijn voor weg werkzaamheden. Als het maar niet weer zon stofboel wordt. Het wordt wat rustiger op de weg maar we zijn nu beland in de weg werkzaamheden. Het oude asfalt is eraf geschraapt. Het lijkt net of je wielen los zitten. Na een aantal kilometers is het voorbij en is het hobbeltjes asfalt en daarna gerepareerde betonplaten weg.

We zien een smal spoor en ik zeg dan zaal er ook wel een opstap station zijn. We rijden door een smalle kloof waar alleen spoor weg en rivier zijn. En jawel iets verder is het station en staat de trein. Het is  nog niet helemaal klaar maar het idee is goed. Dan zien we dat de bergen lager worden en rijden we het berg gebied uit en zo de stad Turda in waar door werkzaamheden de stad een beetje chaos is. Uiteindelijk komen we bij het Hotel en ruimen we de kamer in.

We drinken een glaasje op de dag en bestellen wat eten. De mevrouw is wel wat druk maar het eten is aardig. Na het eten lopen we naar de benzinepomp om wat te knabbelen en drinken voor vanavond te kopen.

Als ik dit schrijf is het 21.12 en gaan we morgen 120 meter onder de grond de zoutmijn in.

Hotel Sun Garden
Strada Clujului 71
Turda 401180
www.sungardensalin.ro

Aantal gereden kilometers 249

Deel op Social Media: