Oumbouk blog

Dag 8 - Tenere Tour

Dag 8 - Tenere Tour

Vrijdag 24 augustus

Ik ben wakker en ga naar de ontbijt ruimte. Daar staat dit keer niets klaar. Dan maar een ontbijtje maken in de eigen keuken dit keer. We zitten samen aan het ontbijt en hebben het over de laatste paar dagen. De motortrip met oude en nieuwe ervaringen welke weer nieuwe herinneringen worden.

De Tenere heeft het de afgelopen dagen goed gedaan en is ons goed bevallen. We hebben een kleine 1300 kilometer gereden waarvan 800 kilometer als duo. Helaas moet hij weer terug naar Yamaha. Ik stel Tom in op huis en dat is in dit geval Yamaha Europe te Schiphol-Rijk. Ik stap voor de laatste keer op en draai de snelweg op. Lettend op de snelheid rijdt het voorspoedig en sta ik om half elf voor de deur. Even aanbellen en sleutels overhandigen en klaar is Peet.

Daar staat de XJR. Tanktas erop en opstappen maar. Ik mis direct een aantal zaken. Waar zijn de voetsteunen? Ik moet de benen helemaal optrekken en naar achteren plaatsten. Waar is mijn stuur? Als ik mijnj handen op Tenere lengte houd zit er niets. Handen een stuk naar binnen en naar beneden. Daar zit het stuur. Waar is het dashboard? Ik zie direct de straat voor mij en daarvoor twee ronde tellers. OK alles weer gevonden en op weg. De snelweg. Er staat een vrij harde wind en ook nog wind tegen. Waar is mijn Tenere scherm? Ik stop bij de eerste mogelijkheid op een parkeerplaats. Ik neem een koffie en bekijk mijn XJR. Toch ook wel een mooie fiets, een echte naked bike J.

De koffie is op en ik vervolg mijn weg en het is toch ook leuk om tegen de elementen op te boxen. Dan komen de oer gevoelens van de mens weer boven. Het gas gaat er ook weer wat op en we zijn weer thuis in Ridderkerk.

Het was een bijzondere ervaring die we niet snel vergeten. Het was anders.

Janny en Peet

 

 

Deel op Social Media: