Oumbouk blog

Dag 1 - Tenere Tour

Dag 1 - Tenere Tour
Yamaha XT1200ZE Super Tenere Raid Edition De eerste kilometers zijn gemaakt. De uitvoering is zeer compleet en op de weg naar huis uitgedokterd. Een eerste impressie.

Dag 2 - Tenere Tour

Dag 2 - Tenere Tour
Vandaag maken we een korte rit. De helm camera's moeten opnieuw worden afgesteld in verband met de nieuwe helm. We tanken eerst vol en rijden de Alblasserwaard in. We maken wat korte filmpjes en stellen de camera's af.

Dag 3 - Tenere Tour

Dag 3 - Tenere Tour
Het is kwart over acht en ik ga het ontbijt maken. Broodjes en een gekookt ei zijn de basis. We nemen de tijd en ruimen nog een wasje op en het huis aan kant. De gepakte kleding en overige spullen zitten in boodschappen tassen van de Jumbo en Super de Boer. De Aluminium koffers zijn goed stevig maar niet handig om mee je Hotelkamer mee op te nemen. De boodschappen tassen passen precies in de koffers en zijn stevig en handig in en uit te laden.

Dag 4 - Tenere Tour

Dag 4 - Tenere Tour
Het is kwart over acht als we wakker worden. Dat valt mee. De kamer is aan de voorkant en midden in het centrum van Rochefort en we hadden al vroeg verkeer verwacht. We lopen van de dependance “Margot” naar het Hotel voor het ontbijt. Zoals verwacht staat de tafel luxe gedekt op ons te wachten. Het gekookte eitje is vandaag een omelet geworden met spek. Van verse jus d'orange tot heerlijke broodjes.

Dag 5 - Tenere Tour

Dag 5 - Tenere Tour
Ik wil niet uit mijn bed. Alleen als ik het mag meenemen. Wat een heerlijk bed en wat heb ik goed geslapen. Nu nog een heerlijk ontbijt en de dag mag voor mij beginnen. Ik doe de deuren open van het franse balkon en zie de wolken over de toppen van de groene heuvels. Bouillon wordt wakker. De vrachtwagens met drank en etenswaren bevoorraden de restaurants en barretjes. We lopen de trap af en lezen de historie van het hotel. Na een aantal jaren in verval te zijn geraakt wordt het door een Nederlander uit Venray opgeknapt. Het ontbijt is nog uitgebreider dan we al hebben gehad en we eten onze buikjes vol.

Dag 6 - Tenere Tour

Dag 6 - Tenere Tour
Gisteren was de internet verbinding niet goed en ik ontsnap uit het bed om half acht en zet de laptop aan. Het is nog net zoals gisteren en ik kruip er maar weer in. Als we uit bed zijn kijk ik naar de lucht en die is geheel hemels blauw. Dat belooft een mooie dag te worden.

Dag 7 - Tenere Tour

Dag 7 - Tenere Tour
Het is tijd voor het ontbijt. Daar staat weer een uitgebreid ontbijt. Als we uit het raam kijken zien we de kerkklok. Het is tijd om weer te gaan. De boodschappen tassen zijn gepakt en laten we in de koffers zakken. Koffers op slot en rijden maar.

Dag 8 - Tenere Tour

Dag 8 - Tenere Tour
Ik ben wakker en ga naar de ontbijt ruimte. Daar staat dit keer niets klaar. Dan maar een ontbijtje maken in de eigen keuken dit keer. We zitten samen aan het ontbijt en hebben het over de laatste paar dagen. De motortrip met oude en nieuwe ervaringen welke weer nieuwe herinneringen worden.