Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (9)

Rondje Adriatische Zee (9)

Zondag 2 juni 2019 

We slapen vandaag een beetje uit en komen er om acht uur uit. We gaan naar de ontbijtruimte waar het ontbijt klaar staat. We nemen een extra broodje en ei voor de lunch. De meneer van de parkeerplaats help met de tassen sjouwen en kijkt toe hoe we dat allemaal doen. We zeggen gedag tegen hem en bedanken voor zijn hulp. 

We rijden Tirana uit en zitten al snel op de snelweg. Het is een klein stukje en we slaan af voordat de tunnel begint. Op het verkeersplein komt er een auto van links die rechts af wilt waar ik rij. Janny roept pas op en ik kijk naar links en zie de auto en zij rijden door. Ik rem en geef met mijn laars een trap tegen de auto. De achter ons rijdende taxi chauffeur geeft een duim op. 

Altijd blijven opletten. 

We rijden de oude verbindings pas naar Elbesan. De weg is  verlaten en zo ook de koffie gelegenheden. We hebben een mooi uitzicht over het landschap. Over de pas heen zien we Elbesan liggen. We rijden de stad in en gaan op een terras zitten. Koffie drinken is in Albanie een manier om elkaar te ontmoeten. Het is zondag ochtend 10 uur en alle terrassen zitten vol. 

We rijden iets door naar het centrum en nemen plaats voor de stadsmuur en eten ons broodje en eitje op. Dan vallen er wat druppels en rijden we naar Denada. We zijn iets eerder als afgesproken maar we worden hartelijk ontvangen en na onze te hebben omgekleed staat er de lunch klaar. 

Na de lunch praten we met zijn allen en het is gezellig en we zijn allemaal weer op de hoogte. Samuel heeft ook een Samsung S8 en hij verteld nog een aantal gebruiker tips. 

Om 18.00 gaan we met zijn allen in de auto van Elena en rijden naar een koffie gelegenheid en hier vragen ze hoe de reis naar Tokyo was. Met de fotos bij de hand vertellen we wat we zoal hebben meegemaakt. Daar zijn dus de koffie gelegenheden voor. Elkaar ontmoeten en bijpraten. 

Nu zitten we allen bijelkaar de mobiele administratie bij te werke en wat we verder gaan doen weet ik niet maar ik geloof om 21.00 eten :-)

Deel op Social Media: