Oumbouk blog

Balkan 2016 12

Balkan 2016 12

1612

Een uniek ontbijt vanochtend. De zon net boven de rotsen van Meteora uitkomend en stralend in de tuin waar we het ontbijt nuttigen. Een heerlijk ontbijt met een schitterend uitzicht.

We worden vriendelijk uitgezwaaid als we wegrijden. Op naar de kust. Na een uurtje rijden op rechte wegen is het tijd voor een bakje koffie. Hiervoor moeten we wel de snelweg af. Ik zie een bord BP met koffie en we nemen de afslag. Als we de BP naderen zien we allemaal tractoren en pick ups en er zijn vele mannen die met elkaar praten en koffie drinken. In de koffie gelegenheid wordt nog traditioneel koffie gezet en ik bestel twee koffie. Het is erg gezellig. Ik zoek overal voor een beetje suiker maar die blijkt er al in te zitten. Als we weg willen rijden komt er een jonge man die Engels spreekt en verteld dat de rivier is overstroomd en alle landerijen heeft overspoeld en daarom zijn er hier zoveel mannen. Hij zegt dat we moeten gaan kijken en dat doen we bij een volgende afslag. We rijden een dorpje in en daar is een brug over de rivier. Het bruine water spoelt nog net niet over de brug. We rijden door en niet veel later staan we midden in het land omringt door water. De jonge aanplant is geheel overspoeld en kan als verloren worden beschouwd. Na het ramptoerisme vervolgen we onze weg naar de kust. Hier en daar snelweg hier en daar tweebaansweg. Het is niet saai rijden en om half een rijden we langs de kust op zoek naar een camping. Die hebben we snel gevonden maar wat een drama. Van disco tent tot voddebaal dit ziet er niet uit als camping maar als achterbuurt met allemaal bouwzeilen. Dat is niet op 1 camping maar we hebben er stuk of vijf gezien maar allemaal drama.

We rijden terug naar een dorpje waar het wel gezellig was en zoeken naar een Hotel en stoppen voor een familiehotel Zefyros in de plaats Platamonas. We pakken de motoren af en zetten onze spullen in de kamer. De motoren staan langs de weg dus we pakken ook de andere spullen en die staan achter de receptie.

We lopen de boulevard uit en lopen langs terrassen en winkeltjes. We nemen een ijsje op het eerste terras. Lopen daarna langs de haven. Er is een jachthaven gedeelte en een vissers gedeelte. Het is een rustige bedrijvigheid en we gaan op een terrasje op het strand zitten en nemen glaasje drinken. Er zijn enige badgasten en als de middag vordert wordt het een gezellige drukte. We gaan terug naar het hotel waar we lekker eten en de avond verder bekijken vanaf het balkon.

 

PS de afstand bediening van de camera’s doet het. Je moet ze niet verwisselen …….

Deel op Social Media: