Oumbouk blog

Wereldreis door Nederland (1)

Wereldreis door Nederland (1)

De laatste dingen worden gepakt. De Yamaha roltas is groot genoeg om voor twee personen de spullen in te doen. Na het ontbijt pakken we de motoren af. Het is best fris, het is 8 graden. De handvat verwarming gaat aan en weg zijn we. We rijden tot Breda over de snelweg. Het is na de spits en het is vlot rijden.

Het eerste bos wat we tegen komen is het Mastbos. Via de Galderse meren komen we in Belgie. Hier komen we op de aardbeienroute. Inderdaad zien we overal kassen en landerijen met aardbeien. We gaan over de rivier de Mark en via het dorpje Hal en Haldijk rijden we Baarle Nassau in. Het is tijd voor een bakje koffie met appeltaart. De koffie was goed maar het appelpuntje was waarschijnlijk verkouden: hij was warm en was zo zacht als snot. Maar het was warm binnen dus nog maar een bakkie koffie dan.

Hierna vervolgen we onze weg weer naar de route die we wilde rijden. Door Nederland is een route de TET genaamd. Een route niet alleen door Nederland maar door geheel Europa. Vandaar de naam Trans Euro Trail, kortweg TET genaamd. Door de hevige regenval zijn de onverharde wegen veranderd in glijbanen. Zeker met de standaard gemonteerde banden op de T7, de Pirelli Scorpian rally STR is het niet verstandig om de wegen te bereiden. De banden naam doet vermoeden dat je er een rally mee kan rijden. Maar dan op een droge ondergrond. Het profiel heeft geen grip op de natte ondergrond. We vinden nog wel een paar gangbare paden en zo komen we door het mooie Brabantse landschap.

We rijden afwisselend door bossen, landbouw gronden en door kleine dorpjes. We vinden een plaatsje om te lunchen. Er staat een bankje en we nemen onze plaats om ons meegenomen boterhammetje en eitje op te eten. Dan blijkt het een visvijver te zijn. Er komt een man met een kruiwagen en die gaat voor ons aan het water zitten. Het lijkt of de kruiwagen ontploft en binnen no-time staat er een compleet vissers platform. De man pakt een emmer en daaruit haalt hij een soort ballen . Hij slingert zijn arm een paar keer heen en weer en de bal vliegt naar zijn dobber. San schiet het mij te binnen. Het is een jeu de boules vijver :-) . Maar het werkt de dobber zakt en de eerste vis wordt binnen gehaald. Nou ja vis een visje dan :-)

We verlaten de visvijver en via Luykgestel rijden we Brabant weer in. De aardappels worden gerooid. Deze komen we op de rotondes tegen. Daar vallen ze door alle bochten waarschijnlijk uit de vrachtwagen. Niet alleen aardappels maar ook de mais wordt binnengehaald. Laadbakken vol komen ons tegemoet. In Someren kijk ik waar we kunnen overnachten en ik denk in Venray wel wat te vinden. De navigatie ingesteld en rijden maar. Aangekomen in Venray valt het een beetje tegen maar vinden net buiten Venray Hotel Asteria en ik loop naar binnen. Het is vol. Ze belt naar een ander Hotel en daar is nog plaats. Maarrrrrrrrrrrr een collega zegt dat er nog een kamer is. Motor geparkeerd en de spullen op de kamer gezet.

In het restaurant is een keuze proeverij menu en 7 gerechten volgen en sluiten we de dag heerlijk af.

Gereden kilometers 205.

Deel op Social Media: