Oumbouk blog

Bern en de Alpen (10)

Bern en de Alpen (10)

Maandag 5 oktober 2020

Ik ben wakker en kijk voorzichtig uit het raam. Het is droog en de zon komt er door. De toppen van de bergen zijn bedekt met wolken. We gaan naar het ontbijt en stellen ons bordje samen. Admiraal vd Spek en zijn vriend zitten ook al te ontbijten. Zij gaan nog stukje verder naar Toscane. Het is bijzonder ontbijten met het Gardameer bijna aan je voeten. De zon komt aardig door en na het ontbijt lopen we door de tuin. De sinaasappeltjes hangen aan de bomen en de palmen staan in bloei. Met de zon er op komen de kleuren mooi uit.

Na het uitchecken frommelen we de motoren uit de hoek en maken de tassen vast. We staan voor de deur van het hek maar die gaat niet vanzelf open. Er hangt een a4 met daarop draai de sleutel om. Oke welke sleutel. Daar komt de tuinman en achter de sensor zit een kastje met sleutel. Hij draait hem om en jawel daar gaat de poort open. We rijden eerst een stukje noord. Bij Maderno stoppen we even bij de veerpont. We vervolgen onze weg Noordelijk. Het is rustig rijden en de uitzichten op de bergen en het meer mooi. We komen bij Gargnano. Hier gaan we op zoek naar het boulevardje met de sinasappelbomen. De eerste afslag is niet goed en alleen maar haven. Dan iets verder en weer te vroeg ik ziet het iets verderop aan het meer. Dan is het de juiste afslag en staan we bij het kleine haventje aan de boulevard met de sinasappelbomen. Het ziet er weer mooi uit.

Nu op weg naar San Felice del Benaco. Het dorpje waar we op de camping hebben gestaan. We rijden dwars door Salo. Omdat het geen seizoen is valt de drukte mee en zijn we als snel bij de ingang van de camping. We vragen of we met de motor erop mogen en dat mag. Op ons plaatsje staat een Camper. Op de camping staan nu ipv tenten vele campers. We zetten de motoren neer en ik raak in gesprek met het stel en even later laat hij de motor van een vriend zien een T7 in de kleur rood.

De camping is nog in goede staat en geheel up to date aan de huidige wensen van de campeerder.

Het is tijd voor koffie en ik zet in de navigatie een punt waar ik denk ik wel koffie bij is. Een plaatsje iets verderop met een klein haventje. We komen er aan rijden en Janny zegt hier hebben we het bootje gehuurd. En nu herken ik het ook. Het terras is gezellig en we drinken koffie en eten een tosti. Tijd voor het volgende adres en ik zet de navigatie op Sirmione. 20 km later rijden we op de parkeerplaats en zoeken we een plekje. Voor motoren zijn er speciale vakken en z we zetten ze neer en kopen een kaartje. Op naar de oude stad Sirmione. Het is er gezelig druk en all winkeltjes zijn open en het ijs wordt goed verkocht. Daar komen wij ook voor en zoeken een plaatsje en ik ga twee ijsjes halen. Het ijsmeisje weet de drie smaken flink in het bakje te prakken en we laten het ons goed smaken.

De volgende plaats is Garda. We rijden lekker rustig en glijden door het ene dorp zo het andere in. Aangekomen bij Garda zie ik dat alles voetganger gebied is. De autos moeten op parkeerplaatsen buiten het dorp staan. Ook fietsers mogen er niet rijdend in. We maken snel een foto en gaan naar het Hotel. We rijden het dorp Torri del Benaco in en direct staat daar het Hotel recht tegenover de veerpont. Ik loop naar binnen en het meisje achter de receptie vraagt: Mr Peet? Ik zeg ja en Mrs Peet. Ze neemt de paspporten en wij stallen de motoren in de garage. We krijgen de sleutel en we komen op een moi ruime kamer met uitzicht op het meer.

We zijn opgefrist en gaan naar het dorp. De zon is inmiddels aan het zakken en schijnt nog net op het fort. We lopen om het for en komen bij een klein haventje met allemaal terrasjes. Het is gezellig en we nemen plaats en bestellen het inmiddels bekende recept twee bier en chips. We zien de zin rood achter de bergen zakken en is een mooi tafereel.

Voor het avond eten gaan we in het restaurant ernaast zitten en nemen Menu 1. Lasagna als begin en een wiener schnitzel als hoofdgerecht. Als toetje een heerlijk noten en amarene ijsje.

Als ik dit schrijf is het 22.01 en kijken we terug op een mooie dag met mooie herinneringen.

Deel op Social Media: