Oumbouk blog

Dag 65 - Ulaanbataar

Dag 65 - Ulaanbataar

Zondag 2 juli (65)

We zijn vroeg wakker. Waarschijnlijk het reisritme. We zetten een bakje thee op de kamer en doen lekker rustig aan. We gaan naar het ontbijt. Wat daar staat overtreft elke verwachting. Alles wat er staat is vers of home made. We genieten er goed van en gaan met een vol buikje naar de kamer waar we een beetje berichtjes lezen en administratie bijwerken.

Opeens krijg ik een berichtje van Johannes dat hij ook in Ulaanbataar is en we nodigen hem uit voor een bakje koffie om bij te praten. We geven door aan de receptie dat we een bezoeker verwachten en nemen plaats aan een tafel en nemen vast een koffie en een cappuccino. Het is weer genieten. Dan staat Johannes bij ons en we delen onze ervaringen. We zitten aardig op een zelfde reis gedachte en hebben veel herkenbare ervaringen. Zo heeft hij in Mongolië met het Australische echtpaar gereisd die wij ook gesproken hebben. We zien elkaar waarschijnlijk onderweg in Siberië en zeker in Vladiwostok. Hij gaat lopend terug en zegt dat hij via een goede coffee zaak Tom n Tom gaat en daarna nog lunch neemt bij een Koreaans restaurant. We nemen afscheid en wij gaan verder met de afgelopen dagen bijwerken.

Als lunch eten we soep met brood net als thuis op zondag. Buiten regent het en het is goed toeven binnen J .
Morgen gaan we voor service naar de Yamaha dealer in Ulaanbataar met de naam Total Motors. We hebben een mail met bijlage met informatie. Deze geeft echter een waypoint op die niet is zoals ik hem kan invoeren. Op hun facebook pagina staat een Maps locatie en dat is in het centrum tegenover het Genghis Kahn plein. Daar willen we toch naar toe kunnen we gelijk kijken waar de motorzaak zit. We stappen het Hotel uit en lopen het getoeter tegemoet. Op de kruising probeert een agent alle Priussen uit alle richtingen in goede banen te leiden. Uiteindelijk komen we aan de overkant en lopen door de stad.

 Ulaanbataar is geen mooie stad. De gebouwen staan chaotisch door elkaar en het verkeer heeft zich daaraan aangepast. We komen aan op het plein en het is er druk. Er worden trouwfoto’s gemaakt en als die klaar zijn komt het volgende bruidje al aan. We maken snel wat foto’s en gaan op zoek naar Total motors. We komen aan op de Maps locatie maar niets te vinden. Dan zie ik Tom n Toms en zeg tegen Janny we gaan een lekker bakje koffie doen en vragen daar waar Total motors is. We bestellen een thee en koffie en op de bon staat de wificode. Binnen zitten wat jongelui met laptops. Ik zoek de locatie op en loop naar hen toe. Ik wordt direct in goed Engels gevraagd of hij wat kan doen. Tsagt is de jongeman zijn naam en hij kijkt naar de locatie. Hij ziet de naam Total motors en zegt nee die zit niet hier. Hij opent Maps op zijn telefoon en na twee tellen wijst hij de locatie aan en met streetview zien we de motorzaak. Ik neem de locatie over en hij geeft zijn telefoon nummer dat als er morgen vragen zijn dan kunnen we hem bellen. TT = Top Tsagt. We lopen terug door de chaos naar het Hotel.

Bij terugkomst op de kamer ligt daar een mandje op bed. We maken het open. Daar zit onze gewassen kleding in. Alles keurig per stuk verpakt in een stukje papier.

We gaan naar het restaurant en bekijken de kaart. Het ziet er allemaal lekker uit. Na alle inspanningen is het eten dubbel genieten. We hebben zelfs frietjes in een mandje.

De eerste rustdag zit erop en duiken ons prins heerlijke bed in.

Deel op Social Media: