Oumbouk blog

Dag 61 - Buutsagaan > Bayankhongor

Dag 61 - Buutsagaan > Bayankhongor

Woensdag 28 juni (61)

We maken een stevig ontbijtje voor vandaag. Er staat 200km onverhard op de navigatie. We nemen afscheid van de jonge dame en we vertrekken. Na het dorp gaat het direct de berg omhoog. Ik neem nog een foto van het dorp en Janny staat bovenaan en ik kom naast haar staan en we geven elkaar een hand. We kijken elkaar aan. We beseffen dat we anders moeten rijden dan gisteren. We kijken voor ons uit over de enorme vlakte. Daar ergens aan de horizon moeten we zijn. We kijken elkaar nog eens aan. Daar gaan we. We dalen af en houden een goede snelheid aan.

De ondergrond is iedere keer weer anders. Gravel, klei, zand maar we houden onze snelheid aan. We komen in een mooi ritme. De motoren dansen en glijden over de aardbodem waar die bodem ook van is. Het kiezen van de sporen is lastig. Het spoor kan een andere kant op gaan of het spoor kan een wasbord zijn. Zo rijden we regelmatig uit elkaar. Op de open vlakte doet de communicatie het goed en we kunnen blijven praten. Zo kunnen we beide de goede richting aanhouden.

In mijn ooghoeken zie ik regelmatig Janny rijden en doet ze het stof opwaaien. Het is een mooi indrukwekkend gezicht. Het is niet te vergelijken met gisteren. We bedwingen de Mongoolse hoogvlakte met onze kamelen.

We zien een kudde kamelen en die moeten op de foto. Janny de kamelen herder op de motor. Het is een bijzondere ervaring om hier tussen de kamelen te staan. De wegwerkzaamheden zijn weer in zicht. Het zand is nog meer plofzand geworden door het bouw verkeer. We rijden in het stof van een auto. Dan maar even wachten en een pepermuntje eten. We rijden verder en in het zachte zand legt Janny de motor op zijn kant. Hij ligt iets omhoog en ik sleep hem eerst opzij. Daarna met zijn tweeën weer rechtop zijn wielen gezet. Ik heb genoeg van het plofzand en ga naar de weg in aanleg.

Gedurende de rit zien we aan de horizon een wolkendek. Het komt steeds dichterbij en daaronder zien we de buien vallen. We zien de stad aankomen en al snel rijden we de stad Bayankor in. We tanken en gaan op zoek naar het Hotel. We rijden door de stad en vinden Hotel Seoul. We zetten de motoren achter het Hotel en gaan naar de kamer. We kijken elkaar aan en we hebben goed gereden vandaag. Inmiddels valt de bui uit de lucht en zijn we net op tijd binnen.

We gaan douchen en als het droog is naar de winkel. We sluiten de dag af met wat eten in het restaurant. Het is een zaal met een open keuken. De zoon neemt de bestelling op. Er is wel enigszins een taalbarrière en we kijken wel wat er komt. Als we hebben gegeten gaan we naar boven. Rond een uur of tien valt de stroom uit. Gelukkig is alles opgeladen. Morgen zal het wel weer doen. We gaan dan maar naar bed.

Aantal kilometers 183

 

Hotel Seoul
Bajanhongor

N46° 11.660'
E100° 43.158'

 

Deel op Social Media: