Oumbouk blog

Carpathians (11)

Carpathians (11)

Dinsdag 14 september 2021

Om iets na achten schrik ik wakker als Janny de gordijnen open doet. Ik wordt wakker met het uitzicht op de oude stad wat mooi wakker worden is. We kleden ons aan en het ontbijt is bekend en we laten het ons smaken. Het is vandaag ongeveer 100 km naar Sibiu via doorgaande weg. Op de navigatie zie ik dat we dan wel heel vroeg in Sibiu zijn en zeg tegen Janny zullen we nog keer langs Biertan gaan. Ik had een foto van mijn moeder gekregen die Biertan op internet had opgezocht en die was van een andere hoek genomen. We besluiten om nog een fotoshoot te gaan maken en daarna een koffie.

We slaan linksaf en is het nog 8 km naar Biertan. We rijden het dorp in en ik sl direct weer links af en komen zo achter de kerk te rijden. De zon staat er prachtig op en hiervandaan zie je alle torens. Er staat een rij huisjes voor en daar staan dan altijd van die hekken voor. In de tuinen staan dan nog wat bomen dus niet altijd makkelijk voor een foto te nemen. Janny ziet een poortje en kijkt om de hoek en ze vraagt of ze een foto vanuit de tuin mag nemen. De meneer komt zelfs met een keuken trapje. Ik probeer het iets verderop vanaf een hoger gelegen stukje. Het is mooi maar nog niet helemaal.

Dan rijden we rechts af het weggetje in waar de foto is gemaakt die mijn  moeder had gestuurd. Hier is het een prachtig gezicht met de muren en bloemen en planten. Onder het toezicht van de plaatselijke waakhond stel ik het statief op en we maken wat fotos en die zijn best mooi geworden.

Tijd voor koffie en we rijden rond de kerk en zitten weer op het terras. We slaan de omgeving gade . De souvenir stalletjes gaan open en de bedrijvigheid komt lekker los. Er komen regelmatig toeristen en net als we weg willen gaan nog een volle buslading. We zijn net op tojd voor de drukte geweest.

De weg naar Sibiu is mooi door het toch vrij ruwe heuvellandschap en de weg slingert zich met heerlijke bochten door het landschap. Dan doemen de bergen op aan de horizon met de toppen in de wolken. De Karpaten. We rijden de stad in en tanken even en gaan verder naar het Hotel. Het is nog vroeg 13.30 en vanaf 14.00 is pas inchecken. Maar we worden vriendelijk welkom geheten door de eigenaar. De motoren staan op de binnenplaats naast het Hotel en we kunnen direct de kamer in. We frissen ons op en bestellen een bakje koffie. De man verteld dat hij morgen naar Nederland gaat omdat zijn zoon op de TU Delft gaat studeren maar hij is op zoek naar een kamer. Dat is een probleem waar niet hij alleen mee zit.

We gaan de stad in en we hebben wat tips van de eigenaar gekregen en we staan al snel in het centrum. Het is er een gezellige drukte met vele terrasjes. Wij zijn toe aan een ijsje we hebben tenslotte nog geen lunch op. We gaan er lekker bij zitten. Op het plein word een groot podium geinstalleerd en er staan vele foodtrucks. Vanaf morgen tot de 19e is er een feest in Sibiu.

We lopen weer verder en achter de kerk is nog weer een plein en staan we hoog boven de stad. We lopen een trap af en hebben mooi uitzicht op de kerk vanaf beneden. We lopen weer terug naar boven en daar is weer een plein en is een Beach volleybal toernooi. Zoals gezegd een gezellige boel. We lopen door de winkelstraat en het ontbreekt aan niets. Aan het eind gaan we links en komen we bij de oude stadsmuren en iets verder is een restaurant wat de man van het hotel had aanbevolen.

We gaan zitten en het zit eigenlijk best vol en het is 17.00 uur. Er lopen allemaal mensen in het net gekleed. Achter het terras is een gebouw waar een activiteit is waar deze mensen allemaal naar toe gaan. Ook hier een gezellige drukte. We laten het ons smaken en kijken mensen die aan ons voorbij lopen.

Na het eten lopen we nog even naar het grote plein en het is er nog steeds gezellig. Wij lopen naar het Hotel en gaan onze adminstratie bijwerken.

Als ik dit schrijf is het 20.30 en gaan we morgen bij Nederlanders op bezoek en beren spotten op de Transfarasgan.

Noblesse Hotel
 Strada Bl?narilor 17, Sibiu
www.noblessehotel.ro

 

Gereden aantal km 104

Deel op Social Media: