Oumbouk blog

Nummer Een (8)

Nummer Een (8)

0820
Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen.

Zaterdag 06 juni 2020

We hebben zeer goed geslapen maar het is tijd voor het ontbijt. We hebben een formulier ingevuld met wat voor soort brood en hoeveel brood je wilt. Het beleg kan je in afgesloten verpakking zelf pakken. Op naar het ontbijt. We zijn op tijd want we zijn de eerste. Er staat een mevrouw achter de ontbijtbalie. Daar staan allemaal dienbladen klaar met broodjes. Ze vraagt de naam en kamer nummer en gaat op zoek. Ze vind 1 dienblad waar oa croissantjes op liggen. Die hadden we juist niet een gekruist. Dan komt er een dienblad en ligt alleen maar boter en zoet beleg op. Ook bij deze zeggen we dat we het zo niet hebben doorgegeven. Naast de mevrouw staat er een jongedame die te horen krijgt welke broodjes ze achter in de keuken erop moet gaan leggen. Die kijkt nogal van moet ik dat allemaal onthouden. De mevrouw wappert met onze lijstjes. Dit moeten ze hebben…. Waarop Janny zegt : kan ze de lijstjes niet meenemen naar achter in de keuken. Daar had ze niet aan gedacht en geeft de lijstjes aan de jongedame en die verdwijnt.

Wij zoeken het drinken en beleg uit en lopen dat naar de tafel. De jongedame komt met de dienbladen met broodjes en zet ze op tafel. Ik kom even later aan en ik ga zitten. Ik zie dat er ook een spiegelei op de tafel staat. Die had ik niet opgegeven maar is wel lekker. Ik maak een lekkere bruine boterham met ham en spiegelei. Heerlijk. We genieten ervan en zien buiten dat het redelijk licht is en het wel aardig droog blijft.

Ik hoor de mensen achter mij praten en hoor dat de meneer al een tijdje op zijn spiegelei zit te wachten. Oeps die heb ik op. Ik draai mij om en zeg dat ik zijn spiegeleitje op heb gegeten en dat hij lekker was. De mevrouw van het stel kwam net weer aanlopen met een nieuw eitje. Gelukkig dat is weer geregeld.

We pakken de motoren en we gaan een klein rondje omgeving. Er is een weg omlegging en we kijken even of dat voor onze route een probleem is. Ik zie op mijn navigatie veel NAM gas locaties en we gaan er bij een kijken. Ook is er een zandafgraving met de naam Zeldenrust. Hier een paar sfeerplaatjes geschoten.

Vanochtend gaan we bij Jan Dijk & Trees langs voor een bakje koffie. Jan is in 2018 vanuit Groningen naar onze reis presentatie geweest. Nu zag hij dat we naar het dorpje Numero Dertien gingen en dat was vlakbij. Laten we nu bij hem in de buurt overnachten. Zo rijden we na de korte omgeving verkenning de weg in waar hij woont. We rijden een onverharde weg in en zien al snel een huis in het bos staan. We staan nog niet stil of we worden verwelkomd door Jan en Trees.

Na een hartelijke begroeting volgens de huidige regelgeving gaan we het gezellige huis in. Onder het genot van een bakje koffie en een heeeeeeeeeeeeeeeerlijke koek (de soort weet ik niet ? ) hebben we het over van alles en nog wat maar vooral motorrijden. In de garage hangt een foto en daar staan Jan en Trees in volle bepakking op elk hun Transalp op weg naar de Noordkaap. Een plaatje wat duizend verhalen in zich bergt.

Maar onze bestemming roept en we gaan op weg naar Numero Dertien. Mijn route gaat binnendoor en dat is handig want de doorgaande weg is afgesloten. We rijden door Veendam en net buiten de bebouwde kom slaan we rechtsaf. Dat is de weg met de naam: Numero Dertien. We rijden de weg in maar zien niet het plaatsnaambord. We zien wel ergens een paal in de berm staan met twee uiteinden. Niet echt een plaatsnaambord. We komen bij een kruising met nogmaals de straatnaam en zetten die dan maar op de foto.

De straat is een kilometers lange weg en we rijden hem verder tot het einde eindigt op het erf van een boerderij. We hebben een hardloper ingehaald dus het zal toch wel ergens heen gaan. Ik kijk op de navigatie en zie een weggetje en achter het erf zie ik een fietsbord. Misschien staat daar wel het plaatsnaambord. We rijden het erf over en rijden het fietspad op. Geen bord. We rijden door tot we op een kleine weg aankomen. Dit is het einde van Numero Dertien. Helaas geen plaatsnaambord.

We nemen de laatste foto’s van de trip. We zijn op bestemming. Dan komt daar de hardloper aan. We staan een beetje midden op de weg. Hij roept dat het wel gaat en hij rent langs en stopt en vraagt nieuwsgierig wat we aan het doen zijn. Dan vertel ik dat we van het dorp “Nummer Een” naar het dorp “Numero Dertien” reizen. Hij vertelt dat net het plaatsnaambord enkele weken geleden is verwijdert en dat hij nog een brief moet schrijven naar de Gemeente dat ze weg zijn. Ik zeg tegen hem dat hij dan ook moet zeggen dat we uit Rotterdam komen om naar Numero Dertien te kijken. Hij lacht en dat gaat hij doen en hij vertrekt.

Wij doen onze helmen op en we gaan vertrekken. Dan komt de man weer terug rennen. Hij vraagt of wij weten wat Numero Dertien betekent. Ik zeg wat ik weet en tijdens het lopen rij ik naast hem en krijg ik een stukje geschiedenis te horen. Hij zegt Rotterdam is een mooie stad. Daar heb ik vier keer de Marathon gelopen en we moesten snel terug komen naar het mooie Groningen. Dat doen we zeker beloof ik.

Het is dan toch echt tijd om de navigatie op huis te zetten. Het is 250 km rijden en de buien hangen in de lucht. We rijden provinciaal naar Assen en draaien de A28 op. Een aantal buien vallen op ons neer en we rijden gestaag door. Bij Harderwijk stoppen we voor koffie en een meegenomen van der Valk broodje. We stappen weer op. Het is nog iets van een uurtje. Ondanks de wind gaat het rijden lekker door en zijn we om kwart voor vier thuis. Net op tijd want er komt nog iemand op de verlaagde Tenere700 van Janny passen.

Het zit erop een week rijden van “Nummer Een naar Numero Dertien”. Wij hebben genoten van ons land en de gastvrijheid van de mensen waar we langs zijn geweest en zijn tegen gekomen

PS uiteindelijk is de ijzeren paal in de berm toch de paal waar het plaatsnaambord op heeft gestaan ;-)

Dier van de dag: Geen dier van de dag vandaag
Koffie moment: Harderwijk
De ontmoeting: Jan & Trees
Wat eten we vandaag: patat met mayo en kroket uit eigen frituurpan
Waar slapen we vandaag: Thuis
De Blooper/misser: Spiegelei van de buurman opgegeten
De Selfie van de dag: Gek ei

 

Deel op Social Media: