Oumbouk blog

Bern en de Alpen (8)

Bern en de Alpen (8)

Zaterdag 03 october 2020

Het is acht uur en het regent hard. Ik doe de luiken open en het ziet er niet goed uit. Eerst maar eens ontbijten. We zijn de enigste nog in het Klooster en we worden weer hartelijk ontvangen door de mevrouw. Ik zeg dat ik een beetje Frans praat en zij ook en ik zeg dat we uit Holland zijn. Ze verteld dat ze in Noordwijk en Haarlem is geweest omdat haar man bij de ESA heeft gewerkt. Altijd leuk deze gesprekjes ook al zijn ze kort. Als we weg gaan worden we uit gezwaaid.

We pakken de tassen en gaan naar buiten. Het is droog en de lucht blauw. We rijden het dorpje uit en rijden al snel op de snelweg. We zien de bergen in onze spiegels steeds kleiner worden.  De rivier langs de weg is donker grijs en het water staat hoog en stroomt erg snel. Verderop zijn de rivieren breed en bruin en gaat aardig tekeer. Het heeft dan toch aardig geregend in de bergen. We rijden Turijn voorbij. We zien op de Matrix borden dat er iets is afgesloten. Maar ik weet niet waar dat is.

We zien de borden het weer aangeven en dan opeens moet iedereen de snelweg af. We kunnen richting Aosta of Genua. Beide is de verkeerde kant op. Omdat het een Tolweg is kan je niet zomaar afslaan. Er komt een benzinepomp en we stoppen. Ik kijk op de navigatie en zie dat er een paar kilometers verderop een knoopunt is waar we weer richting Milaan kunnen. Er staan een aantal mannen bij elkaar en ik vraag het. Zij geven aan dat zij ook naar Milaan moeten en door de weg afsluiting nu hier zijn. Waarschijnlijk is de snelweg door de rivier overspoeld zeggen zij.

We nemen een bakje koffie en zien dat er bij onze motoren belangstellend wordt gekeken. We lopen er naar toe en er wordt van alles gevraagd en het is leuk om zo over de motoren te vertellen. Ze doen het dan ook best goed.

We stappen weer op en slaan links af. Dan zien we links en rechts de akkers onder water staan. We zien de rivier ver buiten zijn oevers zijn gekomen en huizen en autos staan onder water. Dit is de rivier die de A4 heeft overspoeld. Na 30 km komen we weer op de snelweg naar Milaan. Bij Cavenago de Brianza nemen we de afslag en gaan naar het Hotel. Het is half twee en we kunnen de kamer in. We frissen op en pakken ons weer in en gaan naar een FB vriend Marco Pesenti.

We rijden de straat in waar hij woont en zoeken nr 9. Daar komt hij aan. We maken kennis en parkeren de motoren even in de garage. Daar staat zijn Enduro motor waar hij mee in de bergen rijdt. We zitten in de tuin. Zijn vrouw heeft appeltaart gemaakt en Marco heeft echte koffie gezet. We praten vooral over reizen en motoren. De tijd gaat snel en we vertrekken weer na de groepsfoto te hebben gemaakt.

In het hotel aangekomen gaan we naar de receptie en vragen naar het restaurant. Dat gaat pas om 19.30 open. Oke dan maar een tussendoortje Bier met pindas en chips en ik een cappucino.

Tijd om naar het restaurant te gaan. Nog iets te vroeg en we kunnen het menu bekijken. We hebben geleerd dat er een Vooraf is daarna een eerste menu dan het hoofdmenu en dan het toetje. Dat is best veel en we kiezen voor een hoofdmenu en een toetje. Het ziet er best chique uit en dat blijkt als we het aperitief krijgen. Het eten ziet er allemaal mooi uit en is lekker. Tussen de gerechten komt er nog een extraatje en het toetje ziet er uit als een kunstwerk.

Het is nu 22.12 uur en we hebben een mooie droge en lekker dag gehad.

Deel op Social Media: