Oumbouk blog

XT All Round 1002 km NL

XT All Round 1002 km NL

vrijdag 4 mei

Zondag gaan we een week op de XT rijden door Nederland. Morgen de tassen pakken en de "kamelen" opzadelen. Een dagje werken en ....... toen stonden we stil met de XT op de Ridderster. Na even te hebben gestaan weer gestart en hij deed het...... tot het Vaanplein. Toch maar even bellen. Voordat ik zover was stopte er al een bergingsvoeruig. Rood kruis boven de rijbaan en laden maar. Bij de ANWB Rhoon aangekomen waren er wel drie monteurs die wel eens zouden kijken. Aan de storing te merken dacht ik brandstoftoevoer. We hebben de carbarateur bekeken en vonden niets vreemd. Weer proberen te starten en jawel hij deed het weer. Het was nog korts stukje naar de zaak en dat hebben we gehaald. Na dagje werken de kerier van de regio gebeld "Riddersprint" en heeft mij bij Benjan Motoren gebracht waar de monteur Marcel zich ontfermde over de motor. Ik zou hem zaterdag om 12.00 uur wer kunnen halen.

Het rondje All Road Nederland hadden we al lang geplanned ik hoopte maar dat hij het zou vinden. Zaterdag naar Benjan gereden en jawel hij stond klaar. De carbarateur was aan een revisie toe. Hij kan er nu wel weer even tegen. Marcel bedankt.

Zondag 6 mei

De XT's zijn geladen en klaar voor vertrek. Eerst nog stukje snelweg tot Tilburg en daarna de kleine weggetjes. Om Hilvarenbeek heen richting Eersel waar we de eerste overnachting hadden bij B&B van Otten. We staan op het plein geparkeerd bij een beeld van de "contente mens". Volgens Eersel woont die in Brabant.

 

   

Maandag 7 mei

Deze dag staat in het teken van de controle van een route deel van de Brabo600 editie 2012. We rijden een verbindinstuk langs Valkenswaard en Leende naar het begin van de controle. De route voert noordelijk van Weert. Het gaat langs weiden en omgeploegde akkerbouw gronden. Westelijk van Weert zakten we af richting Belgie waar de controle eindigde in Maaseik. De route gaat door bossen en langs de akkers van Brabant. Het was vlot gegaan en was het zoeken naar een leuk stukje om weer op onze eigen route te komen. Via het dorpje Echt wat we kenden van een eerdere bikkelrit zijn we in Vlodrop aangekomenHet bed en Breakfast was vol en zo zijn we aangekomen in het Boshotel te Vlodrop waar nog 1 kamer beschikbaar was. Zo te zien was het niet echt druk maar toch vol.......... Kamer dan toch maar geboekt Wat doe je als eerste als je op de kamer komt? Jawekijken of het bed lekker ligt. Zover zijn wij niet gekomen het matras was een waterbed. aangezien ik op een slootje als zeeziek wordt naar de receptie waar een hulpvaardige jongeman de kamer heeft geruild met iemand die er nog niet was :-) probleem opgelost.  een tip waard is het Restaurant waar we voor een redelijk bedrag heel erg goed hebben gegeten. O ja en in de avond kwam er een bus Chinese toeristen vandaar de bezette kamers en 1 daarvan heeft een waterbed :-)

Dinsdag 8 mei

De weg voert vandaag noordelijk. We gaan langs Roermond en rijden over de akkers van Limburg waar de asperges met man en macht worden gestoken. Door de bossen van Swalmen koen we bij het veer van Kessel. Na Kessel vervolgen we de weg langs de Heldersche Boschen richting Venlo waar we westelijk langs rijden. De stukken zijn lang en we maken aardig wat kilometers langs de Maas en voor we het weten rijden we Cuijk in om weer naar de andere oever te varen. Bij het plaatsje Kranenburg rijden we via een Traktor sluis Duitsland in om via de provinciale weg richting Emmerich te rijden. Weer in Nederland vragen we in 's-Heerenberg voor een overnachtingsplaats. men raadt Zeddam aan. In Zeddam aangekomen komt het bekend voor we zien het wapen van zeddam daar hebben we ooit een keer geslapen. Het was toen al wat verouderd en nu was het aardig in verval geraakt. Even verder kijken. Men had Hotel Ruimzicht aanbevolen maar die was vol 100 meter verderop zat Hotel de Uitkijk en daar was plaats genoeg. Bijkomend voordeel onze route ging achter het Hotel langs. Na het eten een mooie wandeling gemaakt in het bos van Zeddam.

 

Woensdag 9 mei

De luchten voorspelden niet veel goeds. De buienradar geraadpleegd en onder het genot van een koffie nog even gewacht. De kamelen geladen en door de weidse achterhoek gereden. Wat is Nederland mooi...... na een tank & koffiestop in Zelhem door de bossen richting Ruurlo en Lochem. We genieten van het rijden op ons eigen tempo. We rijden door vele kleine dorpjes langs boerderijen en door de bossen. Het is dan weer even schrikken als je in de bewoonde wereld van Hengelo komt. Maar al gauw zaten we weer op de All Road weg. Niet altijd toegankelijk voor auto's :-) . We rijden door het gebied tussen Ootmarsum en Tubbergen. De boerderijen hebben hier een bouwvorm die ik nog niet eerder had gezien heb. Het landschap is afwisselend en mooi. We rijden langs kleine riviertjes. Het is eind van de middag we besluiten nog klein stukje te rijden en dan een slaapplats zoek De grond is anders van samenstelling en de vele regen heeft er een zachte brei van gemaakt. janny maakt opde laatse meter zandweg een flinke zwieper maar houd de motor onder controle. Ik zoek naar route richting het plaatsje De Ham waar we een slaapplaats gaan zoeken. Op de brink in Den ham is het VVV en zij geven wat B&B adressen. Na wat belletjes een vrije kamer gevonden en wel B&B de Reiskamer. We hebben de gehele dag droog gehad maar onderweg naar het restaurant barste de bui los en waren we net op tijd binnen. PS hier zo goed geslpaen dat ik mijn slaapdoppen niet nodig had en ze vergeten ben om weer mee te nemen. Wil nog bedankt voor het opsturen.

 Donderdag 10 mei

Het weerbericht voor vandaag was regen en regen. En inderdaad we zijn in het regenpak gestart. Het doel was Emmen. Vandaag niet veel Allroad gereden het waaide hard en de grond was erg nat. We hadden wel wat verdiend en boekten een luxe kamer bij vander Valk Emmen. Na een grondige wasbeurt hebben we uitgerust van de gereden kilometers de afgelopen dagen.

Vrijdag 11 mei

Vandaag naar huis. Het waaide windkracht 8 en met zijwind is dat niet lekker op een bepakte XT. We hebben provinciaal gereden richting Deventer (Koffiestop op de markt) en Doesburg (lunchstop) en bij Arnhem de A15 op met de wind op de kop. We kijken terug op een mooie rit die we het liefst dezelfde weg terug hadden gereden. We genieten van omgeving en het rijden op de onverharde wegen. Misschien niet zo snel als andere rijders maar wel op "onze" snelheid !

Route: Brabant, Noord Limburg, Achterhoek en Twente.

En dan de filmpjes het zijn er vier geworden ..............

 

Deel op Social Media: