Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (12)

Rondje Adriatische Zee (12)

Woensdag 5 juni 2019 

We slapen wat uit en komen er rond acht uur uit. We gaan naar de ontbijtzaal. Het is niet echt uitgebreid maar door de verscheidenheid hebben we een lekker ontbijt. We zitten op het Balkon en naast ons zitten drie mannen. Als we een Selfie willen maken vraagt een van hen of hij de foto moet maken. Nou graag. Het blijken drie motorrijders uit Genève te zijn. We maken nog even een praatje maar dan is het voor ons tijd om aan het stukje Amalfi kust te beginnen. 

De lucht is bewolkt maar de temperatuur is lekker. We rijden het dorp uit en zitten op de kustweg. Het is een smalle bochtige weg. Het is een toeristische weg dus ook druk met verkeer en daardoor scheuren de Italianen met hun scooters en motoren. 

Door de scherpe bochten is het elke keer een verrassing wat er achter de bocht komt. Het is een mooie kust met langs de steile hellingen huizen en Hotels. In het eerste dorpje met een vlakke boulevard stoppen we voor een bakje koffie. We mogen eigenlijk hier niet parkeren maar we laten ze toch staan. Er staan een aantal Chinese mensen naast ons en ik vraag waar ze vandaan komen en ze vertellen dat ze een auto hebben gehuurd en op rondreis zijn door Italië. Het is een leuk gesprek en wens ze een veilige reis tussen alle Italiaanse chauffeurs. 

 Na nog heel wat bochtenwerk zien we het dorpje Amalfi komen. Ik zie een Parkeerplaats in de rots en er is nog plaats voor 11 motoren en nul auto's. Hier kunnen de motoren goed staan met al onze kleding erop. Er is een voetgangers tunnel die in het dorp Amalfi uitkomt. Door een aantal smalle gangen tussen de huizen en onder de huizen door staan we opeens midden in het dorp. 

Wat een drukte maar wel gezellig en we lopen winkel in en uit en neme een heerlijk Italiaans ijsje. Het is inmiddels lunch tijd en aan het strand nemen we plaats op een terras.

We lopen weer terug naar de motoren en vervolgens onze weg. Ik zie dat we ook binnendoor over de bergen richting Napels kunnen. De drukte een beetje zat gaan we binnendoor. De weg gaat steil omhoog met vele haarspeld bochten. We hebben een mooi uitzicht over de Amalfi kust. 

We rijden een klein stukje snelweg en komen al snel aan in Ercolano. We rijden de stad in en het ziet er allemaal wat verwaarloosd uit. De straat is met grote romeinse stenen bestraat. Dan moeten we er zijn maar ik zie het niet. Even in de telefoon kijken en het is een stukje terug. We staan voor een groot gebouw en ik loop naar binnen. We kunnen de motoren binnen de muur zetten en we gaan naar onze kamer, Het is in een dependance maar is wel lekker ruim en van alle gemakken voorzien. 

Na een glaasje op het terras gaan we nog even de wijk in. Dat is een echte oude Italiaanse wijk. Alles en iedereen op straat en het verkeer raast door de straten en de scooters voorop. In een winkeltje kopen we wat water en sap en gaan terug naar het Hotel waar we lekker op het terras eten. 

O ja en de vulkaan Vesuvius hebben we gezien.

Deel op Social Media: