Oumbouk blog

Carpathians (9)

Carpathians (9)

Zondag 12 September 2021

Als ik wakker wordt hoor ik verschillende geluiden. Muziek en getoeter van de trein. Janny slaapt nog en ik kruip ook nog even terug. Tegen acht ga ik eruit en niet veel later wordt Janny wakker. We gaan naar het ontbijt en dan hoor ik waar de muziek vandaan komt. Van het terras. Wel wat enthousiast om 07.30 ochtends. Het ontbijt is binnen en we moeten kiezen en niet veel later staat het op tafel. We laten het ons smaken en zien de stad ontwaken.

We zijn er weer klaar voor en als we buiten komen zit het terras gewoon vol met bezoekers. Vandaar de vroege muziek. We rijden weg en verlaten de stad. We zitten nog op ongeveer 800 meter hoogte en het is nog aardig fris met 12 graden. De weg is goed en breed en gaat van dorp tot dorp. Dan slingeren we de bergen in en gaan weer omhoog naar de 1200 meter hoogte. We hebben uitzicht op de omringende bergen. Het is lekker rijden met het goede asfalt en de op elkaar volgende bochten.

De bergen worden heuvels en daarna gaat het over in glooiend. De bossen en weide worden vervangen door de landbouw. Dan is het opeen druk. Ik zeg dat zal de stad Bisistra zijn. Mara nee het is een markt waar iedereen in zijn auto handelswaar heeft voor de verkoop. We gaan verder en dan komt wel de std en we gaan eerst tanken en een bakje koffie doen. In de vele dorpjes en ook in de stad zien we de mensen netjes gekleed en zij komen uit de kerk. Ook zien we dat bij sommige mensen een tasje krijgen met inhoud. Wat kunnen we niet zien.

Na de stad slaan we af en rijden we door het heuvellandschap en zien daar de druiven/wijn velden in de zon. Het is of is bijna oogsttijd. Het is zondag en er is weinig verkeer en het is heerlijk rijden. De huisjes zijn in sommige dorpen anders van vorm en zijn van Saksische herkomst. De grote stad Targa Mures rijden we binnen. Op de navigatie staat een weg om de stad maar als we daarheen willen staat er een bord verboden en de weg is er nog niet. Dus door de stad. Het is wel mooi om alle activiteiten te zien. Ook weer de mensen uit de kerken maar ook markten . Ik zie dat ik iets kan afsnijden en ik zeg links af. Opeens staan we voor een grote kerk die ommuurd is. Een gefortificeerde of weer kerk. Deze is wel van de grote soort. We rijden de stad uit en dan is het nog 40 km. Op een kruising stoppen we nog voor wat drinken en een kaakje.

We gaan weer en niet veel later rijden we Sigishoara in.Het hotel is snel gevonden en het is  nog lekker vroeg 15.30 en we ruimen de kamer in en om vijf uur zitten we aan het diner. Het is nog steeds vroeg dus we gaan de stad in en gaan naar de plaats waar we eens geslapen hebben. Dat is net voor de grote poort. Best een vervelend weggetje om er te komen.

We lopen naar de poort en ik vind het erg mooi en dan ook alles is zoals vroeger. Het is indrukwekkend. We lopen verder en gaan een trap op die als een houten tunnel naar de kerk boven op de berg staat. Daar zien we ook weer een bruidje en later nog een. Je hebt er mooi uitzicht over de stad. We dalen de trap weer af en lopen nog wat door de straatjes en nemen plaats op een terras op het plein. We nemen een thee om de mooie dag af te sluiten.

PS Sigishoara is de geboortestad van Vlad Dracul. Deze was een zeer wreed man en had de bijnaam Vlad de Spietser – Vlad the Impaler. Op deze bloeddorstig figuur is de persoon Dracula op gebaseerd.

 

PS Als ik dit schrijf is het 21.55 uur en is het tijd om naar bed te gaan.
Morgen gaan we op zoek naar meer gefortificeerde kerken in de dorpjes in de buurt

DoubleTree by Hilton Sigiasoara – Cavalier
Strada Consililiul Europei 6
Sigisoara 545400

Aantal gereden kilometers 225

Deel op Social Media: