Oumbouk blog

Dag 19 - Hamedan > Esfehan

Dag 19 - Hamedan > Esfehan

Woensdag 17 mei (19)

De bergen liggen achter het Hotel. De dag van de marathon etappe met start door de bergen. Om 08.30 rijden we weg en we rijden direct de bergen in. De lucht is helder blauw en de weg gaat omhoog. We komen zelfs sneeuw tegen. Het is mooi rijden en de uitzichten zijn schitterend. Boven aangekomen zitten we op 2810 meter hoogte. We zien een mooi landschap voor ons opdoemen. Een groene vallei met rondom bergen. Bij het afdalen komen we vele herders met een kudde tegen. We rijden langs een kudde en stoppen en maken een praatje met de herder. Het komt al snel op voetbal. Tot ver in de bergen van Iran zijn Nederlandse voetballers bekend. We zien ook tenten met een blauwe Z24 voor de tent. Als we stoppen om een foto te maken rennen de mensen de tent in. Het zijn nomaden. Sommige zijn net de tent aan het opzetten andere zitten al langere tijd te zien aan de kraal voor de kudde.

We komen aan in de plaats Troyeran en bezoeken de Tombe van Habakuk. We maken wat foto’s en eten banaan. De rit door de bergen was erg mooi maar kost ook tijd. We zijn 46 km verder maar wel ruim twee  uur verder. We gaan tanken in het dorp en willen daarna kilometers maken. We moeten er nog 500. Bij het tanken springen er opeens twee man om ons heen Police pasport roepen ze. Een laat een papiertje zien met zijn foto erop. Ik heb net de tijd om te betalen en ze roepen maar en wijzen dus we volgen. Net aan de andere kant van de weg is het politie bureau. We wachten in de gang. Na een tijdje moeten we zitten in een kamertje met een meneer. Na een tijdje komt er een mevrouw die praat wat met de meneer en vertrekt. Dan komt er een meneer die praat wat en vertrekt weer. Het lijkt een soort spreekuur. Ik zeg dat we onderweg zijn naar Esfehan. De man begrijpt dat dat nog ver is en roept iets naar de gang en we worden opgehaald naar een ander kamertje. Na een paar vragen krijgen we onze paspoorten terug en worden we uitgezwaaid door een man of tien. Een foto durfde ik niet te nemen.

 Ik bekijk de tijd en de geplande route die gaat over B wegen door dorpjes. Ik besluit om de snelweg route te nemen qua kilometers net zover maar wel sneller. We vertrekken weer het is inmiddels rond twaalf uur. De doorgaande weg is druk met vracht verkeer maar we kunnen aardig snelheid houden. We verlaten de bergen en de warmte komt ons nu wel tegemoet. We moeten nog wel keertje wat eten en drinken en naar toilet. Er staan opeens allemaal kraampjes met een soort limonade en bij eentje stoppen we. Ik koop water en er is een toilet. Er stopt een auto en we krijgen brood. Van de meneer van de winkel krijgen we thee zo zijn we weer klaar om kilometers te maken.

Ik schat de aankomst in Esfehan om ongeveer 18.00. We stoppen nog een keer en we maken een praatje met een chauffeur die komt uit Hamedan. We zeggen dat het  een mooie stad is en we krijgen cakejes van hem. Ik zet even de bout vast van de carter bescherming van Janny haar motor en we gaan voor de laatste 100km. We naderen de stad via een echt stukje snelweg. Het is druk het is spits. We zwemmen tussen het overige verkeer maar kunnen het hotel niet vinden. We vragen het aan een politiemeneer. Die wijst ons naar een plaats maar achteraf is het een straat met de naam van het Hotel. Niet goed. Ik vraag het aan een jonge man die gaat zoeken en eindelijk vind hij het . Intussen zijn er weer foto’s gemakt maar ondertussen zijn we wel een uur aan het rondrijden. We gaan naar de aangegeven plaats maar dat is het niet. Ik loop een Hotel binnen en vraag het. Uiteindelijk zijn we er een paar keer langs gereden maar het staat net in een zijstraatje. Maar vol….. Ik vraag of hij een Hotel Julfra kan bellen en dat doet de meneer en ja er is een kamer vrij. We gaan maar weer in het overbelaste verkeer. We hebben het er wel meegehad nu. Het is druk tot het laatste moment. We rijden de Armeense wijk in en komen in een kleine straat bij het Hotel.

Om 21.00 zitten we aan het diner…..

Het was mooi, spannend, warm en druk. Morgen maar weer een rustdag J

Aantal kilometers 568


Hotel Julfa
next to Vank Church, Esfahan 81464, Iran
32°38'4.24'N
51°39'18.02'O

Deel op Social Media: