Oumbouk blog

Dag 50 - Zharkent > Taldykorgan

Dag 50 - Zharkent > Taldykorgan

Zaterdag 17 juni (50)

We verlaten de zijdenroute en gaan op weg naar het noorden. De eerste kilometers zijn over de vlakte. Dan gaat het stijgen en rijden we door een mooi landschap van ruige bergen. Dan draaien we een bocht om en kijken we tegen de groene bergen met daarvoor de vallei. De wegen zijn goed en recht en de kilometers schieten voorbij.

Dan rijden we weer wat door de bergen en we zien een bord met vork en mes. Een restaurant…. Dat ziet er hier iets anders uit en we rijden naar beneden en parkeren de motoren. We kijken hoe ze hier de vlees spiesen klaarmaken. Wij nemen thee en kijken hoe het in zijn werk gaat. Er gaat een groot blok hout in een soort kacheltje. Er staat een bak met een natte lap erover, hieronder liggen de vlees spiesen. Als iemand een spies wilt haalt hij onder uit het oventje wat kolen en daar gaat de spies boven. Even wachten en klaar is kees. We bezoeken het toilet en gaan weer verder.

Het rijden is lekker en de omgeving mooi. We komen aan in een groter dorp en kopen wat om te eten. Een abrikozen koekje, twix, snicker en een toetje…… en toen brak mijn spork. We verlaten het dorp en komen op een vier baans snelweg. De kilometers schieten nog sneller onder ons door. Dan…………. 30km bord met wegwerkzaamheden voor 5 km. Iedereen trapt op de rem en rijdt 30. Als men dat doet dan weet je hoe laat het is en jawel na 500 mtr staat er een agent. Als men de agent voorbij is gaat het weer met 100km door. De wegwerkzaamheden heb ik niet echt gezien….

Als we bijna bij de stad zijn houdt ook de snelweg op. We rijden de stad Taldykorgan in en vinden hotel Royal Petrol. Voor ons een ideale plek. Slapen, tanken, motor wassen en eten op 1 plaats. Aan de overkant van de weg zit Fast Food Donner en Hamburger en we eten een heerlijke burger met thee in een Turks glaasje.

Aantal kilometers 288

Royal Petrol Hotel
Gagarin Street 159 А, Taldykorgan, Kazachstan

N45° 00.635'
E78° 21.589'

 

Deel op Social Media: