Oumbouk blog

Nummer Een (2)

Nummer Een (2)

0220

Janny & Peet reizen van Nummer Een naar Numero Dertien en kijken wat we onderweg tegenkomen

Zondag 31 mei 2020

Acht uur en tijd om op te staan. Ik ga op zoek naar het ontbijt. Het ontbijt wordt in een tas gegeven. Het Klooster terras is al lekker in de zon en met zak en al nemen we plaats. Het drinken wordt gebracht en het ontbijt kan beginnen. De bijen van gisteren zitten nog in de heg en zijn uitgegroeid tot een grote tros met krioelende bijen.

De rust van een klooster had ons bevangen en we vertrekken pas laat in de ochtend. We rijden vanaf het klooster een onverharde weg welke over beekjes en door de bossen voert tot in Hilvarenbeek. We rijden het centrum in en het is er gezellig met wandelaars, fietsers allemaal onder de grote bomen op het Vrijthof. Er staat een geweldig grote kerk welke schittert in de zon. Ik stel mijn navigatie in op het adres van Jan en Denise van Geel waar we op de koffie gaan. We komen aan en worden met de Brabantse gastvrijheid ontvangen. Het is erg gezellig en de tijd vliegt en na het Brabantse broodje worst is het tijd om verder te gaan. De bossen zijn over gegaan in landerijen en met name paarden maneges en fokkerijen.

Het is tijd voor een bakje koffie en we parkeren de motoren naast een picknick tafel. We kijken eens om ons heen en zien de Limousin runderen in een uitgestrekt natuurgebied lopen. Het is genieten van de rust en stilte om ons heen. Daar waar de terin naar Zandvoort wordt gestaakt ivm de drukte.

De tijd vliegt alweer voorbij en ik stel de navigatie in op het dorpje Zijtaart alwaar we een overnachting hebben. We rijden van Valkenswaard dwars door de stad Eindhoven wat de navigatie de snelste verbinding vond. Het is een brede rondweg met wat redelijk verkeer en voor ons onbekend terrein. Het schiet lekker op en we draaien voor een kort stukje de snelweg op om niet veel later de afslag naar Zijtaart te nemen. Aangekomen bij B&B Wijd en Zijd worden we al tegemoet gelopen door Twan en rijden we naar onze slaapplaats een echte pipowagen. We praten met Twan en Doree over de locatie en wat onze verdere bestemming is. Het is tijd om op te frissen en binnen is de Pipowagen voorzien van alle gemakken en nog meer. We zetten thee, douchen en het koude bier in de koelkast bewaren we voor vanavond.

Het is vijf uur en daar komt Eva aan lopen. We worden opgehaald door Eva en haar vriendin Maartje om te gaan eten bij Maartje haar ouders. We zitten op de achterbank met Saartje (de hond) tussen in. Aangekomen bij de ouders van Maartje gaan we in de tuin zitten waar het goed toeven is. Het eten is klaar en met zijn zessen is het gezellig aan tafel en laten we ons het eten smaken. Na nog een bakje koffie is het tijd om naar onze Pipowagen te gaan.

De zon gaat onder en de lucht kleurt rood. We zitten voor onze Pipowagen na te genieten van de dag.

Dier van de dag: De Alpaca
Koffie moment: De Tongelreep
De ontmoeting: Jan en Denise/Ouders van Maartje
Wat eten we vandaag: bami met sate
Waar slapen we vandaag: Pipowagen in Zijtaart
De Blooper/misser: Toch doorrijden als er staat wegomlegging
De Selfie van de dag: Samen voor de Pipowagen

 

Deel op Social Media: