Oumbouk blog

Dag 26 - Ashgabat > Mary

Dag 26 - Ashgabat > Mary

Woensdag 24 mei (26)

De zon komt op en maakt de morgen wakker. We pakken onze tassen in en gaan naar het ontbijt. Als we klaar zijn gaan we onze tassen halen. Janny gaat al naar de motor en ik sta bij de receptie om de sleutel in te leveren . Het is nogal druk en iedereen is bezig. Ik heb betaald dus geef de sleutel af en we vertrekken.

We hoeven vandaag niet zoveel kilometers af te leggen en gaan een rondje stad op de motor. We maken wat foto’s maar het is al warm in de vroege morgen. We kopen wat eten bij het station en gaan op route. We komen langs de benzinepomp en tanken vol klaar voor de dag. Het is een brede weg maar niet altijd staan er lijnen op en de meeste voertuigen rijden in het midden. Plotseling zien we een tegenligger op de linker baan. Op de andere rijbanen wordt gewerkt en nu zijn de drie rijstroken voor beide richtingen. We zien kamelen (eigenlijk dromedarissen maar wij noemen ze kamelen). We rijden langs de bergen die de grens vormen met Iran. Plotseling springt er een politiemeneer uit de berm. We moeten stoppen. Hij laat de lasergun zien en daar staat 101 km op. Dat kan wel kloppen. Ik zeg wat in het Nederlands en noem het woord toerist. Hij komt op ons af geeft een hand en we kunnen vertrekken.

Opeens schiet er door mijn hoofd dat ik vergeten ben om de paspoorten terug te vragen. We staan al 100 km op route. Bij een nabijgelegen benzinepomp bel ik het hotel en vraag of ze een taxi met de paspoorten kunnen sturen. Ze belt later terug en zegt dat er geen taxi is die de afstand wil rijden. Dus zit er niets anders op dan terug te rijden. We rijden samen terug. Het is vreemd het hele stuk weer terug te rijden de stad Ashgabat weer in. Na ruim een uur zijn we weer in de stad. Bij het Hotel aangekomen liggen de paspoorten klaar en gaan we terug. We tanken weer vol en gaan weer opnieuw vertrekken. Dit kost 200 km extra en ruim drie uur aan tijd. Na het verlaten van Ashgabat wordt de weg steeds een stukje minder en veelal is het met zijn allen op drie rijstroken rijden. De omgeving is niet echt inspirerend en het lijkt of de tijd en de kilometers kruipen in plaats van vliegen.

We maken nog een stop en eten, drinken en tanken. Ik zie de plaats Mary in mijn navigatie verschijnen. Wat een rustige dag had moeten zijn is een beetje rare dag geworden. Rijden en rijden in een lege omgeving bij een warmte van 30 graden plus. De plaats Mary dient zich aan. Een grote poort, een middenberm en lantaarn palen. De witte marmeren gebouwen zijn ook hier in grote getale aanwezig . Er staat een heel grote vlaggenmast. De Stan landen doen aan een wedloop wie heeft de grootste vlaggenmast.

We zijn om 19.00 bij het hotel. Een soort paleis of Ashgabat in het klein. De motoren kunnen aan de zijkant geparkeerd worden. Uitpakken opfrissen en naar het restaurant. Het restaurant is leeg maar we kunnen toch iemand vinden die wat klaar maakt. Er staan nog twee motoren naast de onze. Het zijn twee Russen en we maken een praatje en ze vinden het mooi dat we hier vanuit Nederland naar toe zijn gereden. Zij gaan ook naar Tadjikistan. Het is mooi geweest en we gaan naar bed.

Morgen verder en op zoek naar Kamelen.

Aantal Kilometers 603

Mary Hotel
Mollanepes Street, Mary

N37° 35.478'
E61° 50.776'

 

Deel op Social Media: