Oumbouk blog

Balkan 2016 09

Balkan 2016 09

1609

We worden om 07.00 wakker en pakken onze tassen in. Als we beneden komen zijn ze al wakker. Zij hebben op een luchtbed geslapen omdat wij in hun bed sliepen. We pakken de motoren op en Samuel gaat het ontbijt halen. Dat is een warm brood in brood wat alleen in Elbesan wordt gemaakt. Al;s we klaar zijn kom hij terug en schuiven we met zijn allen aan het ontbijt. Hij heeft ook een speciale melk. Dat heet Pifla en is melk met zout en water. Het smaakt een beetje naar Karnemelk. We krijgen wat over is mee met een fles Raki. De zakken gevuld ..

We hebben provisorisch een envelope gemaakt met daarin de financiële bijdrage van CMA NL aan Denada als weduwe. Daarbij geven we een paar klompjes die van ons zijn. Ik heb inmiddles wel door dat ik geen geld hoef te geven voor de overnachting en eten. Ze vinden het een eer dat wij een bezoek brengen aan hun. We maken nog wat fotos en gaan naar de motoren. Hier geef ik iedereen een hollandse drie kussen en Samuel een Hug. Janny neemt ook afschied en bij de dames moet een traantje worden weggeveegd.

Het was een bijzonder samenzijn.

We gaan op weg de stad uit. We rijden een lang stuk over een weg waar ze aan het werk zijn. Stof en gaten. We komen aan in Kusove de plaats met de vele olie jakinkkers. Blijf een raar gezicht. In tuinen, langs meertjes in de stad overal staan ze en ze werken nog ook. Dat is een wonder want ze zijn allemaal verroest.

We komen aan in Berat en gaan naar het kasteel. We kijken even maar zonder de motoren komen we er niet in. We nemen de oude weg recht en steil naar beneden. Koffietijd en we strijken op de boulevard neer op een terras.

Hier begint de weg naar Corrovode nog 45 km tot de Canyon. Het valt op dat er velen vrachtwagens rijden met natuursteen. We slingeren langs de rivier de Osumi en langzaam aan rijden we de bergen in. We zien ook de berg die wordt afgeknabbeld met natuursteen. We zien Corrovode liggen. Grijze flats tegen de berg aangebouwd. Een beetje troosteloze aanblik. We rijden in het dorp en kijken of we iets van het hotel Kanionet zien. Bij het uitrijden zie ik een  bord en na nog een keertje vragen rijden we het dorp uit en zien op de heuvel een gebouw en dat is het hotel. Met uitzicht over de stad en over de rivier.

Het is helaas wel regenachtig in dit gebied en morgen geven ze hetzelfde weer op .
Om negen uur morgen worden we opgehaald om te gaan raften.

Deel op Social Media: