Oumbouk blog

Balkan 2016 01

Balkan 2016 01

1600

Vanochtend begonnen met een valse start. Een fototoestel vergeten . Dat is toch een wezenlijk onderdeel van de vakantie dus terug naar Ridderkerk. Het vliegtuig vertrok op tijd. Na het sein riemen los. Ontplofte de buurman van Janny dook in het tassenvak toverde een ipad, koptelefoon, nekkussen tevoorschijn. De Ipad was binnen een minuut gewisseld voor een minilaptop welke na een minuut was ingeruild voor een laptop. Ook deze verdween na een minuut in het tassenvak. Hij eindigt met zijn hoofd in zijn nek kussen waarna het nog lang onrustig bleef…. We weten nu hoeveel mogelijkheden er zijn om in een vliegtuigstoel te zitten cq hangen.

Als we gaan landen schud het vliegtuig aan alle kanten. We landen door een flinke regenbui. Als we door de Douane zijn regent het nog steeds en is de weg verandert in een snel stromende rivier. Ik bel het Hotel en de shuttle bus komt eraan. We eten een lekker kippenprutje waarna we ons op gaan frissen en vroeg naar bed gaan.

1601

Na het ontbijt belt de receptionist een taxi en gaan we naar de loods waar de motoren op ons staan te wachten. Onder het toeziend oog van het gehele personeel pakken we onze motoren op en vertrekken we. De rondweg is nog niet geheel klaar wat resulteert in veel file. Aan de rechterkant van de weg is een breed stuk onverhard. We besluiten om hier te gaan rijden en zo gaat het toch nog wel vlotjes.

Na Sofia rijden we samen op de weg. Bijna geen ander verkeer. Zo glijden we door het groene heuvellandschap. Hier en daar een dorpje en we stoppen om een bakje koffie te nemen. We parkeren voor een terras. Opeens staat er een politie auto naast ons. We moeten de motor parkeren op een algemene parkeerplaats. We willen de motor in het zicht houden en rijden naar de andere kant van de straat waar het blijkbaar wel mag. Na de koffie vervolgen we onze weg en staan al snel aan de grens met Servie. Dit is een snelle overgang en na de grens slaan we rechtsaf het onverhard op. Dit is een zeer gladde substantie en we hopen dat het niet slechter wordt. We komen in een dorpje en het wordt al weer asfalt. We rijden tussen de vele slakken door de bochtige wegen. We genieten van de omgeving. Het is tijd voor een pitsstop en we belanden op een terras. Dat is wel wat veel gezegd maar er staan twee stoelen en 1 tafel. We bestellen twee cola en we laten de rust van het dorp tot ons door dringen. Janny vraagt naar het toilet en de meneer gaat een steegje in en wijst het een en ander aan. Na een paar minuten komt Janny terug. Niet gevonden. De meneer gaat nu geheel mee en wijst het aan. Door de steeg, Langs de keuken, trap af en links langs de varkens het kippenhok in. Aan het kippenhok zat iets wat leek op een plank met een gat. Er hing wc papier dus dat moet het zijn.

Bij het betalen begreep ik niet helemaal hoeveel het was en gaf hem vijf van die dingen. Dat as 2,50 eur. Bij het weglopen zwaaide hij met het geld en lachte. Bij het wegrijden begreep ik waarom. Ik heb betaald met Bulgaars geld en we zijn in Servie….

We rijden een slingerweg door een dal met hier en daar een dorpje. Bij een van de huisjes zien we wat hangen. Als we langs rijden zien we dat er net een varken is geslacht. Dat kan hier in de voortuin.

We rijden de stad Nis in waar we elkaar even kwijtraken. Mijn batterij van de communicatie was op. Ik stond te wachten en een bestuurder stopte en vertelde dat hij nog iemand had gezien die stond te wachten. Ik draai om en samen rijden we naar het hotel…. Wat geen plaats heeft. We besluiten om de stad uit te rijden. We vinden niet veel later een hotel in Zeleni vir.

 

Deel op Social Media: