Oumbouk blog

Dag 41 - Sary Tash > Osh

Dag 41 - Sary Tash > Osh

Donderdag 8 juni (41)

Sarry Tash de zon komt over de besneeuwde bergen. Het hekje open, de tractorbanden af tussen de koeien langs de vrachtwagen naar het toilet. Een indrukwekkende ochtend. Na het ontbijt nemen we afscheid van Gilles en Claudia en geven ze een setje klompjes. Als we de motoren naar buiten rijden ziet De Duitse motorrijder dat wij ook op de motor zijn. Hij komt naar ons toe en we praten met elkaar. Hij gaat dezelfde richting op als ons. Zijn naam is Johannes.

We tanken en gaan op weg. Het landschap en de mensen zijn na de grens totaal anders. Overal zie je yurts, de ene kudde volgt de andere op. We zien veel paarden en vrachtwagens geladen met yurts die aan het verkassen zijn. We rijden door een groen dal. We zijn aardig gezakt in hoogte. Het is ook aardig warm geworden. We maken een thee stop met toilet aan de overzijde van de weg.

Het is lekker zitten in het zonnetje op het terras. We zien kinderen langskomen met lege kannen. Ze gaan water halen. Iets verderop staat de yurt waar ze wonen. Geen water uit de kraan.

We stijgen nog een keer en daarna dalen we af naar de stad Osh. Net voor de stad zien we hoe hier de stenen worden gebakken en gedroogd in de buitenlucht. We zijn in de buurt van Muztoo. Het is in een buitenwijk in een niet echt herkenbaar gebouw. Maar als eenmaal de deuren open zijn zien we alleen maar XT’s staan en twee mannen die aan het werk zijn. Een spreekt Duits en ik zeg dat we voor onderhoud komen en wanneer het kan. Ze verlaten hun klus en de ervaren handen gaan aan allebei aan het werk. Elk een motor.
Ketting 1 tandje bijstellen (na 11500 km)
De banden zijn nog goed
Nieuwe vorkkering Janny XT
Olie verversen was wel nodig …
Nieuw oliefilter
Luchtfilter schoonblazen
Nieuwe reserve achterbinnenband
tweedehands spiegel janny
Nieuw boutje voor carterbak Janny
Na ruim een uurtje klaar en ja de rekening is niet zo makkelijk opmaken voor de monteurs dus we komen morgen even terug. We gaan naar een Guesthouse maar dat was helemaal niets en komen terecht in Hotel Osh Nuru een Oase in de stad. We betrekken onze kamer met zelfs een inloopkast en zithoek met buro.

S’avonds eten we in het restaurant en het was een mooie dag en het onderhoud is gedaan. Morgen vrij J.

Aantal kilometers 203

Hotel Osh Nuru
Bayalinova St., 1, Osh 714000, Kirgizië

40°31'17.85'N
72°48'1.65'O

 

Deel op Social Media: