Oumbouk blog

Dag 68 - Ulaanbataar > Darkhan

Dag 68 - Ulaanbataar > Darkhan

Woensdag 5 juli (68)

Na het ontbijt checken we uit en vragen of de garage open kan. De jongeman vliegt naar buiten en we zien hem linksaf gaan en komt even later weer terug rennen met de sleutel van de garage. Het is een kleine sleutel met een groot slot. Hij krijgt hem in zijn enthousiasme niet open. Ik probeer het iets rustiger en hij gaat open.

We rijden de motoren naar het Hotel en lopen naar binnen. We worden voorbij gevlogen door de jongeman die onze tassen pakt en naar de motor brengt. We zetten onze tassen vast als er een man in pak een praatje maakt met mij en ik vertel dat wij door de service  en voorzieningen zeer zijn uitgerust. Volgend jaar is de BMW GS Challenge in Mongolië en verblijft men in dit Hotel. Ik krijg zijn kaartje en daar staat op general manager.

Daar gaan we op onze 1 pittertjes en we kennen het verkeer nu een beetje en we zwieren door het verkeer. Er is aardig wat verkeer maar naarmate we verder van de stad komen wordt het verkeer minder. De heuvels worden wat lager en groener. Er is zelfs landbouw en kassen. Het is tijd voor een snack stop en we gaan klein stukje van de weg. We staan tussen de grazende kuddes. Het blijft een mooi gezicht. Als we verder rijden maken we nog even een praatje met een gezin die de yurt hebben opgeladen en gaan verhuizen. Ze zitten op een soort kleed wat te drinken en eten. Dan wordt het kleed uitgeschut en zie ik dat het een jas is en opa trekt hem aan en vertrekt op het paard. We vertrekken ook weer en zwaaien gedag. Het is even wennen met de wegbanden. De gaten in de weg worden iets harder doorgegeven dan met de noppenbandjes.

We zien nu ook spontane bomen langs de weg en op de bergen. Dan zie ik op een heuvel auto’s staan en we rijden er naar toe. We staan ertussen en ik vraag wat is er te zien. Dan zien we een stofwolk aankomen. Het is een paarden ren wedstrijd en als ze ter hoogte van ons zijn is er om ons heen ook een stofwolk. Alle auto’s denderen naar beneden en rijden op de weg mee met de wedstrijd. Daar staan we dan alleen op de heuvel. We nemen de tijd om even te lunchen. Een gek. ei met een kaakje en een pakje sap. Het is nog klein stukje naar het Hotel. Vandaag niet zo een lange dag we moeten weer even in het ritme komen.

Als we zijn opgefrist gaan we stukje lopen. Maar we komen niet veel verder dan de overkant. Daar is een soort winkelcentrum en ik heb daar een souvenir gekocht. Een Gobi Erdene Cashmere muts J . Morgen de grens en gaan we weer Rusland in.

Aantal kilometers 230

Buudai Hotel
Darhan, Mongolië

N49° 28.034'
E105° 57.346'

Deel op Social Media: