Oumbouk blog

Dag 8 - Canakele > Balikesir

Dag 8 - Canakele > Balikesir

Zaterdag 6 mei (8)

We schuiven aan de tafel buiten tussen de rozen. In de morgenzon varen de schepen langs. Zon, Zee, strand en ontbijt. We nemen de tijd en genieten van het eten en de omgeving. We stappen op en rijden naar Troye. We komen aan over een nieuw aangelegde weg en rijden tot een afgesloten parkeer terrein. We zien het paard van Troye. Beetje mislukt nagemaakt. Het paard van Troye. Het verhaal is bekend. In een paard, gemaakt van hout, worden soldaten binnen gesmokkeld om de stad te veroveren. Naast het nagemaakte paard zijn het vooral de opgravingen die herinneren aan de geschiedenis. Wij zijn niet zo van de ruines en nagemaakte paarden. We maken snel een foto en rijden door.

We gaan binnendoor verder. We nemen een afslag om langs wat dorpjes te rijden. Hier zien we de echte Turkse dorpjes en het leven. We rijden onverhard tussen de olijfgaarden. De boeren zijn aan het werk op het land. De herder verplaatst zijn kudde en loopt belangstellend naar Janny. Hij verteld van alles en Janny knikt en zegt ja. We spreken al aardig onze talen in handgebaren. We komen terug op de grote weg en dat is midden in een wat groter dorp. We rijden door het centrum op zoek naar een bakje thee. Overal zitten mannen aan de thee en we vinden nog een plekje. We kopen wat brood en bestellen thee. De thee komt ergens bij de buurman vandaan. In Turkije komt de thee overal vandaan en drink je altijd in een klein glaasje met suiker.

We rijden weer verder en de wegen zijn mooi en slingeren door het land. We zien de lucht donkerder worden. Regenpak aan of niet. We stellen dat steeds uit maar dan gaan we recht naar de donkere lucht en trekken het aan. De weg is bochtiger en smaller geworden en het gaat regenen. We passen de snelheid aan. In een dorpje zoeken we naar een hotel maar dat is er niet wel 50 km verder in de stad Balikesir. We rijden door en  midden in de stad vinden we een hotel. Voor het eten gaan we de stad in en komen we terecht in een eet gelegenheid waar de kok lokale specialiteiten maakt. Hij laat ons alles zien en we bestellen wat. We hebben heerlijk gegeten. In een klein winkeltje kopen we nog pinda’s en wat te drinken voor in de avond. Het is tenslotte zaterdag avond.

Aantal kilometers 423

Hotel Elit Asya
Gazi Bulv No 11
Belikesir

39°39'1.37'N
27°53'7.88'O

 

 

Deel op Social Media: