Oumbouk blog

Dag 6 - Tenere Tour

Dag 6 - Tenere Tour

Woensdag 22 augustus

Gisteren was de internet verbinding niet goed en ik ontsnap uit het bed om half acht en zet de laptop aan. Het is nog net zoals gisteren en ik kruip er maar weer in. Als we uit bed zijn kijk ik naar de lucht en die is geheel hemels blauw. Dat belooft een mooie dag te worden.

Het ontbijt is nog weer uitgebreider alleen moet je wel zelf je ei koken :-) . We pakken in, betalen en rijden over de camping naar boven langs Chateaus Bourscheid. Na de plaats Ettelbrueck rijden we door heuvellandschap en wisselen de bossen af met landbouw of koeien. In Beaufort staat dat er een wegomlegging is. We rijden naar het fort de Beaufort en inderdaad daarna is de weg afgesloten. Eerder dit jaar heeft het flink geregend in dit gebied en zijn sommige wegen totaal vernield door het water. We rijden richting Berdorf en er zijn nog meer wegen dicht. Dat zijn de wegen die juist mooi zijn met de verschillende rots formaties.

We rijden Berdorf in op zoek naar Hotel Bisdorf. Na een rondje of twee en wat weg afsluitingen gevonden. Het Hotel ziet er netjes uit en volgens mij hier en daar wat uitgebouwd. Hier hebben we samen in onze eerste auto een Fiat Panda een gastronomisch weekend geboekt. Daar zaten wij als jong stel tussen  oudere welgestelden. Je zag de Panda niet staan tussen de Mercedessen. Maar dat is allemaal weer een ander verhaal :-)

We rijden terug naar het dorp Berdorf en bij Eck van Berdorf eten we een salade. Ik zoek een Hotel voor overnachting zodat we niet meer hoeven te zoeken. Ik vind een landelijk gelegen Hotel met uitzicht over de vallei. Mooi Booking.com dan maar. We stellen Tom in op snel naar Trois Ponts en kiezen de tweede variant. Eerst wat binnendoor en daarna snelweg. Hier hebben we de Tenere uitgeprobeerd op acceleratie en een wat hogere snelheid die is toegestaan voor langere tijd. Test geslaagd de 60 kilometer snelweg waren snel weg.

We nemen de afslag en ik stel Tom in op Les Gottales. Een klein Landal parkje waar we met de kinderen in het voorjaar een aantal keer zijn geweest. We hebben hier veel sneeuw gehad en konden alleen met sneeuwkettingen bij het huisje komen. De zon staat mooi op de huisjes in vakwerkstijl en we maken wat foto's.

Op weg naar het Hotel dan maar. We hebben uitzicht op de vele valleien en in het dorpje aangekomen zie ik het Hotel. Ziet er mooi uit. De deur is dicht. Ik bel en krijg een antwoord apparaat in het frans ingesproken. Daar komt een Nederlands stel aan en ik vraag of ze hier overnachten. Ze hebben ook net bij Booking.com geboekt. Ook zij bellen maar geen antwoord. Er komt nog een Franse jonge dame die ook beld maar na een klein uur niets. Denk je hoeven we eindelijk niet te zoeken is er niemand. Ik kijk en zie in Vielsalm wat Hotels en we rijden er naar toe en bij het eerste Hotel een kamer gevonden.

We nemen vadaag genoegen met een Pizza.

Tot zover vandaag

Deel op Social Media: