Oumbouk blog

Dag 6 - Vidin > Kazanlak

Dag 6 - Vidin > Kazanlak

Donderdag 4 mei (6)

Na het ontbijt lopen we over de Danube boulevard. Het fietspad is gemaakt van oude scheepsluiken. Aan de kade liggen twee schepen die dienst doen als party schip. Alleen varen doen ze denk ik niet meer. Dwars door de stad is een autovrij gedeelte. We lopen een stukje deze straat in en komen op een plein wat erg Sovjet uitstraalt. De gebouwen groot vierkant en  beton en een groot beeld met strijders. We zijn weer bij het hotel en leveren de sleutel in.

We tanken vol en gaan de weg op. Een goede tweebaansweg. Wel verkeer maar niet te druk we schieten lekker op. Plotseling staat het verkeer stil. We rijden er langs en zien politie staan. De politieman begint in het Bulgaars te praten. We begrijpen er niets van. De politie mevrouw neemt het over in het Engels. Er is een ongeluk gebeurt. We mogen voorzichtig verder als we goed uitkijken. Vooral zachtjes rijden. Langzaam rijden we verder. We zien een vrachtwagen in de berm en twee bergings voertuigen staan klaar om hem uit de berm te halen. De kabels zitten nog niet vast en we kunnen er langs. De chauffeur van de vrachtwagen staat er een beetje verloren bij te kijken. Hierna is de weg leeg en kunnen we lekker rijden.

We rijden tweebaansweg afgewisseld met snelweg. We komen bij de pas naar de plaats Kazanlak. Als we bijna boven zijn zie ik het gebouw Buzludzha en slaan een klein weggetje in. Twaalf kilometer over een gatenkaasweg en opeens staan we onderaan het gebouw. De gedachte dat dit hier is gebouwd is al bijzonder. Een monument in de vorm van een discus met schoorsteen boven op een berg. Het is in verval maar heeft nog steeds aantrekkingskracht. Na het nemen van de foto’s gaan we in het dorp een Hotel zoeken. We vinden het Grand Kazan hotel midden in het centrum.

Kazanlak de hoofdstad van de rozenvallei en morgen naar Turkije

Aantal  kilometers 404

Grand Hotel
pl. 'Sevtopolis' 1
6100 Progres, Kazanlak
Bulgarije

42°37'8.06'N
25°23'37.92'O

 

Deel op Social Media: