Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (15)

Rondje Adriatische Zee (15)

Zaterdag 8 juni 2019 

Het is acht uur en het ontbijt staat klaar. De Italianen eten weinig brood bij het ontbijt maar des te meer cake en taartjes. Ik kook zelf een eitje en die komt van de eigen kip. We worden op onze wenken bediend. Ze vind het leuk dat we op de motor rijden en bij vertrek maakt ze nog een foto van ons en zwaait ons uit. 

We zitten dicht bij de weg en de benzinetank met uitzicht op het dorp. Voorlopig is het de doorgaande weg en het is mooi rijden en de kilometers schieten lekker op. Behalve de automobilisten zijn niet leuk. Ze halen je in op de onmogelijkste plaatsen en met hoge snelheid dicht langs je heen. Daar waar max 70 is verboden in te halen borden en dubbel door getrokken streep. 

Dan slaan we af en rijden de bergen in. Het is gelijk minder druk en het is heerlijk rijden. Om ons heen zien we overal de dorpjes in de bergen liggen. We komen in een dorpje in een dal en gaan op zoek naar een bakje. Na wat dwalen komen we in een bruiloft terecht. Op het plein aangekomen springen net kinderen de terrasjes op. We vinden nog een plaatsje en nemen een lekker bakje en slaan het allemaal gade. Dan komt daar de stoet en de kinderen gaan naar de weg. Waarschijnlijk de juf of meester. 

We rijden verder en klimmen en dalen en mooie niet te scherpe bochtjes. Net voordat we de grote weg weer opgaan is er bij een rotonde wat koffie tentjes. Ik zie een paar motoren staan en daar zetten we ze bij. Ik wil wat gaan bestellen en dan zie ik dat het een slagerij is waar je eten, drinken van alles kan kopen. We nemen een broodje ham met wat drinken. Het is een hele maaltijd. 

Tijd om door te gaan en we rijden de grote weg op die direct een lange tunnel van 4 km heeft. Het is best koud in de tunnel. Ik rij de tunnel uit en dat is best heel warm. Dan opeens de motor doet het niet meer. De lampjes wel maar de motor niet. Ik laat hem zoveel mogelijk naar beneden uitrijden. We stoppen en hier kunnen we niets doen en gaan slepen. We staan aan elkaar en dan zegt Janny. Misschien doet hij het wel. En jawel hij doet het weer. Rijden maar.

We gaan weer een stukje binnendoor. We zijn uit de bergen en het landschap is totaal anders heuvels met landbouw. Dan rijden we iets naar benden weer naar de grote weg en de motor slaat weer af. Ik laat hem weer uitrijden en we stoppen. Ik denk aan vuile benzine. Na paar minuten start hij weer en er is dichtbij een pomp. We rijden de snelweg op en gaan richting de plaats Todi. 

Bij Todi doen we nog even olie peilen en we gaan naar het dorp. Bij de poort aangekomen slaat de motor weer af en wil nu helemaal niets meer doen. We wilden in een Klooster slapen en ik ga op de motor van Janny de stad in. Maar 15% omhoog in een middeleeuwse stad is niet echt de plaats om de motor te repareren. Ik draai om en ga om de stad en dan zie ik een Hotel. Het is er erg druk maar ik ga toch vragen. Er is een bruiloft die dag maar ze hebben nog een kamer. Ik kom zo weer teru zeg ik en ik ga naar Janny. Sleepkabel weer vast gemaakt en rijden maar.

De spullen op de kamer en de motoren in de schaduw geplaatst. Eerst de accu van Janny geplaatst en hij start goed. Mijn accu laad dus niet bij. Mijn accu zetten we in de motor van Janny en laten die stationair draaien. Na een tijdje zien we dat het tweede lampje brand dus de accu is niet kapot. 

Daan is het of de stroomverdeler of de dynamo. Ik bel Benjan en die zegt als je de stroomverdeler vervangt, want we hebben nog 1 reserve, en dan starten en na een tijdje kijkt of de accu nu wel bijlaad. We halen alles eraf en vervangen de stroomverdeler en starten de motor. Na ongeveer 10 minuten zien we dat hij laadt. Dus was de stroomverdeler toch kapot. 

Alles weer inelkaar zetten en de accu bij Janny weer terug plaatsen. Nu hopen dat het morgen goed is. 

We gaan naar de kamer en gaan douchen alle smeer en zweet eraf. Doordat er een bruiloft is kunnen we niet eten in het restaurant en lopen we het dorp in. Het is aardig omhoog. We vinden nog net een tafeltje op het buiten terras. Het is druk en de obers lopen op en neer. We eten heerlijk en lopen terug naar het Hotel. 

Nu maar hopen dat het inderdaad de stroomverdeler was.

Deel op Social Media: