Oumbouk blog

Dag 46 - Bishkek > Bosteri

Dag 46 - Bishkek > Bosteri

Dinsdag 13 juni (46)

We zijn de motoren aan het pakken als we worden aangesproken door twee dames. Ze vragen waar we vandaan komen. Dat is geen gekke vraag, die horen we wel meer. Uit Nederland antwoorden we. Ze laten een boekje zien met verhalen in vele talen. Het zijn Jehova getuigen die hun verhaal willen vertellen. We laten weten dat we daar op dit moment geen tijd voor hebben en ze gaan verder.

De ochtendspits is niet zo druk als de middag spits. We rijden richting lake Isykkol. Buiten de stad gekomen is het rustig rijden. Op de navigatie zie ik de grote weg naast ons. We rijden parallel door wat dorpjes. Ik zie een banden bedrijfje met een lucht aansluiting. We laten de druk nakijken en eigenlijk is die best nog goed en we gaan weer verder. We stoppen bij een winkeltje. Het is tijd om de voorraad kaakjes aan te vullen. Buiten zit een jongetje, Janny geeft hem een kaakje. Ik ga naast hem zitten en samen eten we gezellig een kaakje. Als het kaakje op is verdwijnt hij achter een poort. Even later komt hij en zijn broertje terug met vers geplukte aardbeien. Die eten we samen ook op. De man van de winkel vraagt waar we vandaan komen en we maken een praatje. We zijn weer klaar en worden door de mannen uitgezwaaid.

We draaien uiteindelijk de doorgaande weg op en schieten de kilometers op. We maken nog een tankstop. Ik ga naar achteren waar een gebouwtje staat wat het toilet is. Ik loop naar binnen en zie om het hoekje iemand boven een gat zitten met daarnaast nog een gat. Ik loop terug en denk : doe het wel andere keer….

We zien het meer met de bergen hoog boven het water uit stekend de wolken in. Het ziet er aan de overkant vrij onheilspellend uit. De weg vervolgt over vrij vlak gebied. In het dorp Bosteri slaan we rechtsaf en na even zoeken staan we voor de poort van het resort. We mogen naar binnen maar de motoren moeten blijven staan. Ik ga naar de receptie en vraag voor twee overnachtingen. Dat kan maar men is net twee dagen open om alles op te zetten voor het nieuwe seizoen. We rijden de motoren naar onze villa. Er is wel wat personeel maar verder nog weinig bezoekers.

Het is nog vroeg en we gaan naar het meer. Het waait hard en het ziet er wat verloren uit.

Het restaurant is open maar het vergt nogal wat moeite om wat eten te bestellen. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Aantal kilometers 281

Talisman Village
Bosteri

N42° 38.924'
E77° 12.673'

Deel op Social Media: