Oumbouk blog

Dag 4 - Kecksemet > Timisoara

Dag 4 - Kecksemet > Timisoara

Dinsdag 2 mei (4)

Het is niet druk in het Hotel oftewel we zijn de enigste aan het ontbijt. We komen langzaam op gang we hoeven tenslotte niet zover. We rijden de stad uit naar het laatste stuk snelweg. Deze gaat over de Hongaarse laagvlakte. En daar zijn de wegen rechter dan recht en lang. Er is nu ook weer vracht verkeer. We komen van die blokken vrachtwagens tegen, dat is in 1x een stuk of tien inhalen. We kijken om ons heen: herten, ooievaars, schaapskudde incl. herder, diverse roofvogels.

We komen bij de Roemeense grens en moeten onze paspoorten laten zien en niet veel later rijden we Roemenië in. We rijden door dorpjes en we zijn de 1700 kilometer snelweg snel vergeten. Winkeltjes, kraampjes, mensen op de akkers alles leeft en beweegt. Bij èèn van de fruitkraampjes stoppen we en kopen appels en aardbeien. We eten het direct op en de vitaminen zijn weer binnen.

We rijden de stad Timisoara binnen op zoek naar Motor Paul om te kijken of ze Cardo communicatie hebben. We rijden dwars door het centrum en aan de andere kant weer bijna de stad uit en daar is de motorzaak. Ik loop naar binnen en bij navraag kan hij alleen op bestelling leveren dus dat is snel weer bekeken. Weer dwars door de stad terug.

We vinden een Hotel naast het centrum. Timisoara de oudste stad van Roemenië met een lange historie. Het is het eind van de dag en het is gezellig druk in de straten. We lopen onder kleurige parapluis naar de hoofdstraat. In het midden groen, links en rechts winkels in statige gebouwen. Volle terrasjes en aan het eind een historische kerk. We nemen plaats op een terras en ruiken aan de stads geschiedenis onder het genot van een bakje koffie.  We vervolgen onze weg naar een restaurant tegenover het hotel. Op een binnenplein staan de tafels en stoelen klaar voor de gasten. We bestellen kip met franse frietjes en nemen de dag door.

Terug op de kamer komen we in het reis ritme. Janny haalt de was van de lijn en ik zet de foto’s en films op de harde schijf.

Aantal gereden kilometers 257

Hotel Continental
Bulevardul Revoluției din 1989,
Timișoara, Roemenië

45°45'17.82'N
21°13'58.80'O

Deel op Social Media: