Oumbouk blog

Dag 10 - Aksehir - Urgup

Dag 10 - Aksehir - Urgup

Maandag 8 mei (10)

Het ontbijt is om negen uur. We peuteren eerst onze motoren door de nauwe deur naar buiten en maken onze tassen vast. De fietsen staan klaar op naar het ontbijt. We genieten van een uitgebreid ontbijt. Ik vraag wat de kosten zijn en ga mijn portemonnee halen en neem ook een setje klompjes mee. Ik bedank iedereen voor de gastvrijheid en service en geef ze de klompjes. We krijgen een Sultanpoppetje terug. Er worden handen geschut en ze nemen nog wat foto’s van ons en al zwaaiend rijden we weg. In het dorp komen we een beeld tegen van het mannetje wat we hebben gekregen. Het schijn een beroemd figuur te zijn.

We rijden de snelweg op en het rijdt lekker. De omgeving is niet echt mooi. Overal is men bezig om een berg af te graven. Daarnaast staat dan een fabriek voor cement. Vrachtwagens rijden af en aan. Het is een enorme vlakte op 1000 meter hoogte. Gisteren en vandaag zijn het zelfde : eindeloze ruimte.

Bij een pomp spuiten we de motoren schoon en peilen de olie en smeren de ketting. Klaar voor het laatste stukje. We rijden Urgup binnen. Langs de weg staan huizen. Daarachter heb je rotsen met gaten. Het zijn rotswoningen. De rotsen hebben allemaal hun eigen vorm van punt tot vierkant. Op zoek naar het hotel zie ik een klein rood bordje met een peil naar rechts. Dat is wel een heel klein steil weggetje. De pijl wijst toch echt hierheen. We komen boven op een plein en zien rechts rotswoningen. Dat is het hotel. Bij de receptie moet ik even wachten op de dame die mij een aantal kamers laat zien. Ik besluit om de Kings room te nemen een kamer met uitzicht op de bijzondere omgeving. De motoren mogen bij de kamer staan. Het is nog een aardige toer maar we komen boven. Er staat een aardige wind en we vallen met de deur in de kamer

De kamer is uitgerust met eigen Haman. We duiken het bubbelbad in en laten ons schoon borrelen. De was gaat mee. Het is eigenlijk een grote wasmachine.

De gebouwen zijn van een soort zachte gele steen uit de lokale rotsen. Het restaurant is sfeervol en nodigt uit voor een gezellig etentje. Al snel staat de tafel vol met salade, brood en drinken. Met de buikjes vol vallen we tevreden in slaap.

Aantal kilometers 364

MDC Cave Hotel Cappadocia
Karagandere Mahallesi Mese Deresi Sokak 27
50400 Urgup

38°37'35.73'N
34°54'16.82'O

Deel op Social Media: