Oumbouk blog

Rondje Adriatische Zee (19)

Rondje Adriatische Zee (19)

Woensdag 12 juni 2019 

Er staat een zeer uitgebreid ontbijt klaar. We stellen ons ontbijt samen en genieten van alle lekkers. We gaan op tijd naar de stad Choggia.

Wikipedia:
Chioggia is een stad in de Italiaanse regio Veneto en behoort tot de provincie Venetië.

De stad ligt in het uiterste zuiden van de Laguna Veneta nabij de monding van de rivier de Brenta. Chioggia is een belangrijke vissersplaats en doet wat betreft uiterlijk veel aan het beroemde Venetië denken. Ook Chioggia is omgeven door water en telt enkele kanalen. De grootste verschillen zijn de aanwezigheid van auto's en de afwezigheid van toeristen. De plaats bestaat al sinds de Romeinse tijd toen ze de naam Clodia droeg.

De economie van de stad is grotendeels afhankelijk van de visserij. Chioggia heeft een van de grootste vissershavens aan de Adriatische Zee. Een andere belangrijke bron van inkomsten komt uit de landbouw, de slasoort rosa di Chioggia. Het toerisme raakt ook steeds verder ontwikkeld en richt zich vooral op het strand van Sottomarina .

We lopen via een brug her dorp in en zien de vissersboten en koel auto's staan. We lopen verder langs het kanaal naar de kerk. De boten zijn oud en sol met netten. Het zier er rommelig uit maar ze zijn gewoon in gebruik. We gaan naar de grote brug en lopen via het kanaal terug. Hier zijn wat marktkraampjes en komen zo bij de vishal. De oorspronkelijke wordt gerestaureerd en we lopen in een soort tent. Alles van inktvis tot slak is te krijgen. Brutale meeuwen lopen in de tent. We lopen weer door langs het kanaal vol met bootjes en gekleurde huizen waar de was buiten hangt.

Bij het laatste bruggetje lopen we terug door de hoofdstraat en op een terrasje nemen we een bakje koffie. We lopen door naar het einde en gaan via de haven en een oud stuk van de stad terug.
We lopen weer langs het kanaal terug en voor de lunch nemen we plaats op een terras. Pizza en salade delen door twee.

We lopen weer terug naar het Hotel waar we nog een duik nemen in het zwembad.

Het diner eten we weer in het restaurant. Het voorgerecht en salade kan je zo pakken en dan kies je uit een keuze menu wat je wil eten. Het gaat allemaal vrij snel en de meeste zijn binnen het uur weer weg. De bediening is zeer gastvrij en vriendelijk. Het was weer lekker

Deel op Social Media: