Oumbouk blog

Balkan 2015 10

Balkan 2015 10

1510 zaterdag 30 mei

Vandaag rijden we naar de rustdag in Kotor. We nemen de grote weg naar Ostrog Klooster. Het rijdt lekker. Maar niet lang bij een tunnel zijn werkzaamheden en onze kant krijgt net rood. Ik zie op mijn navigatie dat we ook er omheen kunnen. We slaan linksaf en rijden verder dan ik dacht. Ik zeg tegen Janny zo zien we opeens misschien het klooster. We draaien een weg op en ik zie het bord. We hebben achteraf een stuk afgesneden en rijden richting klooster. Bij het laatste dorpje zien we de souvenier stalletjes en bussen toeristen staan. We rijden verder naar boven. De slagboom staat open en zo komen we na zeer korte en steile haarspelden op bij de ingang van het klooster. We lopen wat rond en nemen fotos. Wee slaan alles even gade met een bakje koffie. Mensen pakken van een stapel matrassen en dekens en hebben tassen met spullen bij zich. Wat de gedachte hier achter is weet ik niet. We vertrekken en er is een nieuwe weg in de juiste richting en we genieten van het uitzicht en de goede weg. Na de plaats Danilovgrad nemen we een weg naar de route van 25 kilometer. De weg is smal en er zit niet een meter recht in. Het schiet niet op en is vermoeiend. We komen niet veel verkeer tegen maar wel een Duitse camper die net op het weggetje past. Op de route aangekomen eerst een snicker stop. We zien de camper ook van het weggetje komen en gaat andere richting op.

We gaan nu naar de plaats Cetinje om vandaar naar het uitzichtpunt te gaan op Kotor Bay. We rijden op mooie weg met vele uitzichten. We komen na Cetinje bij een slagboom. We moeten betalen voor het national park. De meneer zegt dat we niet naar Kotor kunnen omdat het is afgesloten wegens een ralley. OK we gaan toch verder want terug is geen optie. Bij het Mausuleum nam Bisschop van Montenegro wordt de weg slechter en smaller. We zien een aantal auto’s staan en daar is een uitzichtpunt. Maar er zijn wolken en we zien af en toe een ietsje Kotor baai. We rijden iets verder maar daar is het ook niet beter.

Uiteindelijk komen we bij de 25 haarspelden naar Kotor. Er is niets afgesloten er komt zelfs een vrachtwagen omhoog. We hadden wel bochten genoeg gehad vandaag maar deze 25 kunnen er dan ook nog wel bij. Inmiddels zitten we onder de wolken en is er een schitterend gezicht over de baai. Er is inderdaad een afsluiting bij het laatste stuk en na even wat zoeken komen we via een tunnel in Kotor waar we nog enige ralley wagens zien staan. We gaan op zoek naar Hotel en zien een informatie huisje bij de ingang van de oude stad. Rijdend tussen de chinezen door kom ik bij het informatie huisje en vraag naar Hotel met Parking.

We komen bij Hotele Marija aan en krijgen een kamer met uitzicht op de baai en een geweldig groot balkon. Een mooi plekje voor 2 dagen.

We gaan op advies naar Restaurant Ellas en eten op een open terras op de eerste verdieping. Geweldig gegeten met een geweldig uitzicht. Het cruise schip wat we eerder hebben gezien vaart uit.

We lopen na het etennog stukje boulvard en kopen een magnum in de supermarkt.

Samen over de boulevard aan de baai van Kotor onder het genot van een ijsje………..

 

 

 

 

 

Deel op Social Media: