Oumbouk blog

Dag 11 - Urgup

Dag 11 - Urgup

Dinsdag 9 mei (11)

We kijken uit het raam en zien quads voorbij rijden langs de rotswoningen. Voor ons is het tijd voor ontbijt. Traditioneel huisgemaakt beleg en broodjes. Een uitgebreid ontbijt. We zitten buiten met een heerlijk gedekte tafel. Twee dames zitten binnen op de grond bij een ronde bolle pan. Janny gaat kijken wat ze maken. Er wordt dun deeg op de pan gelegd waardoor het een pannenkoek wordt. Dan kan je kiezen wat je erop wil en klaar is je pannenkoek.

Tijd voor een stukje rotscultuur. We rijden waar we de quads zagen voorbij komen. We kunnen geen verdere doorgang vinden en rijden naar Urgup. Bij het verlaten van het dorp rijden we het bijzondere landschap van Capadocia in.

In het volgende dorp aangekomen, Ortahisar, zien we een hoge rots boven de woningen uitkomen. Midden in het dorp, naast de moskee, een rotswoning berg. Een soort flatgebouw van rots. Het dorp uitrijdend komen we aan de achterkant op een parkeerplaats uit met uitzicht op de rotsen, rotswoningen en gewone woningen. Er staat een kraampje met een jongeman. Hij maakt verse koffie en dat lusten we wel. We kijken op het dorp met een koffieprutje in de hand.

In Goreme bezoeken we het openluchtmuseum. Een wandeling tussen de rotsen. Een vroeger rotsen dorp met uitgehouwen huizen, kerken, scholen. We rijden verder tussen de vreemdste rotsformaties en alle soorten vormen en kleuren.

In het plaatsje Uchisar nemen we plaats op een pleintje en eten een lekker hamburgertje op een terrasje naast de motoren. We rijden verder door het bijzondere landschap.

Na tien dagen op de motor sluiten we onze eerste rustdag af met een lekker etentje.
We duiken onze rotswoning in en vallen snel in slaap.

 

Deel op Social Media: