Oumbouk blog

Bezoek Beregovo Regio (1)

Bezoek Beregovo Regio (1)

We zijn een aantal mail wisselingen verder maar wel kilometers dichterbij. We gaan naar de Regio Beregovo waar Dorcas "sponsor" projecten heeft zoals Adopt a Granny. Vorig jaar zijn wij ook gaan deelnemen aan "Adopt a Granny". De oma die wij ondersteunen zit in Rusland nog iets verder maar omstandigheden zijn vergelijkbaar. Zo krijgen we een indruk van de leefomstandigheden in dit gebied de Trans Karpaten. Ook is  er gezins ondersteuning in dit gebied. De regio coordinator Ferenc gaat een dagindeling maken en horen we waar en hoelaat we worden verwacht.

Berehove is een stad in Oekraïne (Oblast Transkarpatië), op enkele kilometers van de grens met Hongarije, met 26.554 inwoners. De stad is de hoofdplaats van het Rayon Berehove waarvan de meerderheid van de bevolking (circa 76%) van etnisch Hongaarse afkomst is. De bevolking spreekt Roetheens, Oekraïens en Hongaars waarbij de laatsten de meerderheid vormen (zie Hongaarse minderheid in Oekraïne). Berehove is hiermee de meest Hongaarse stad van Oekraïne.

In de 20ste eeuw wisselde Berehove meerdere keren qua bestuur. Voor 1918 behoorde de stad tot Oostenrijk-Hongarije, van 1918 tot 1938 tot Tsjechoslowakije, tussen 1938 en 1944 weer tot Hongarije, van 1944 tot 1991 tot de Sovjetunie en vanaf 1991 tot de republiek Oekraïne

Deel op Social Media: