Oumbouk blog

Dag 51 - Taldykorgan > Usharal

Dag 51 - Taldykorgan > Usharal

Zondag 18 juni (51)

Het ochtendgloren komt de kamer binnen en we worden gewekt door de zon. We gaan naar beneden waar het ontbijt wordt geserveerd. Men ziet ons aankomen en men gaat aan het werk. Rijstepap met toast en een scrambled egg met worst. Met het point it boekje wijzen we aan dat we graag een gekookt eitje willen. Niet veel later staan ze op tafel.

We bepakken de motor en rijden de stad uit. Geen lasergun vandaag maar een mobiele flitskast. We houden ons netjes aan de snelheid en na de stad gaat het gas erop en vliegen de kilometers voorbij. Rechts houden we de bergen in zicht en links begint de vlakte. We rijden op de grens van berg naar steppe en het is een groen vruchtbaar stuk land. Na 120 kilometer stoppen we in een dorpje en ik ga naar een winkeltje en Janny heeft aanspraak en gebaart wat we allemaal doen. We gaan naast de winkel zitten en eten wat. Het meisje van de winkel komt eens om de hoek kijken wat we aan het doen zijn. Ze spreekt aardig Engels en ze vraagt of we niet mee willen eten. Maar we gaan weer verder. Dan stopt er een Yawasaki driewieler en hij vraagt waar we vandaan komen en of we mee willen eten. Maar we wijzen het af en hij vertrekt. We hebben onze jassen aan en bijna de helm op als er een mevrouw met een kind stopt en die wil graag op de foto. We maken wat foto’s en nu vertrekken we dan echt.

De weg wordt er niet beter op. Normaal zijn het lengte sporen waar je niet zoveel last van hebt. Maar nu zijn het om de paar meter dwars sporen die nogal diep zijn. Dit afgewisseld met asfalt wasbord en lappendeken asfalt is het constant goed opletten. We hebben nog een korte tankstop en daarna nog 60 kilometer en komen we aan in het dorp Usharal en vinden al snel het Hotel. Ze hebben een kamer met wc en douche. Dat is mooi in deze warmte en kunnen we ook de kleren wassen. We frissen ons op en hangen de was op het balkon in het zonnetje. We gaan naar beneden en gaan even in de WiFi hoek zitten en vragen wat te drinken. De taalbarrière maakt dit moeilijk. Met het Point It boekje komen we tot twee cola. Weg is de Jongeman en komt later met twee 1 ½ liter flessen aanrennen. Ok twee glazen of een klein flesje was genoeg maar goed we maken de fles open en het spuit eruit, Hij had ze een beetje geschut tijdens het halen. Dit voorval gaf geen vertrouwen in het bestellen van het eten dus maar naar het winkeltje op de hoek en een Big Bon Noodle pak gekocht en een heerlijk Campina Perziken toetje. Een heerlijke afsluiting van de dag.

Aantal kilometers 308

Hotel Usharal

N46° 10.587'
E80° 57.104'

 

Deel op Social Media: