Oumbouk blog

Dag 17 - Saqqez > Hamedan

Dag 17 - Saqqez > Hamedan

Maandag 15 mei  (17)

Vandaag een rijdag naar Hamedan waar we een rustdag cq wasdag hebben. Het eerste stuk wat we rijden is bergachtig. Door de wat heiige lucht zien we niet zoveel van de omgeving. We komen in de stad Sanandaj en stoppen bij de benzinepomp voor de lunch. Het is warm en we zoeken een plaatsje in de schaduw. We lopen het winkeltje in en kopen wat te eten. De man van de benzinepomp zegt dat we wel binnen kunnen zitten maar we blijven toch liever bij de motoren.  Onder het eten slaan we de dagelijkse gang van zaken gade. Een auto met kleding, het winkeltje, de benzinepomp, alles leeft en het is bijzonder om een moment een onderdeel te zijn van de samenleving.  Na de lunch stop wordt het wat vlakker maar ook soms harde wind. Het is vlakker maar ook warmer. We blijven rijden waardoor het nog uit te houden is. Hierdoor  schieten we lekker op. Volgens mijn navigatie zou het 440 km zijn maar dan zie ik de afstand borden dat het minder is. Bij het maken van de route gaf dit deel van Iran wat problemen. Nu zijn we lekker op tijd in de stad.

We stoppen in de stad en ik wil de navigatie instellen. Dat lukt niet hij kan de straat niet vinden. Dan de app op de telefoon maar die moet eerst nadenken over waar hij is. Naast ons stond al een tijdje een jongeman met een 125cc motor. Deze gevraagd waar het was en hij zou wel voor rijden. In de tussentijd stopt er nog iemand om foto met ons te nemen.We rijden achter hem aan. We komen aan bij het hotel en we worden opgevangen door de portier en direct de garage in geloodst. Volgens mij heeft hij onderweg het hotel gebeld . Ik geef hem wat voor het gidsen en bedank hem.

Het Hotel heeft een luxe uitstraling. Er is een koffiehoek en als we de kamer hebben ingeruimd gaan we in de koele lounge ruimte genieten van een heerlijk bakje koffie met gebruikt van wifi.

Tegenover het Hotel is een soort pretparkje met daarnaast een park. We lopen daar door en het begint vol te lopen met mensen die hier gaan eten. Er zijn overal stenen plateaus en daar neem je er een van. Op de ene zitten allemaal dames, andere weer een gezinnetje of mannen die een spelletje doen, of jonge mannen aan de waterpijp. Het is bijzonder om te zien.

We lopen terug naar het hotel en gaan eten. Tijdens het eten zien we opeens twee mannen in motorpak. Twee Duitse BMW rijders die met ondersteuning naar China zijn.

En er is een bus franse toeristen aangekomen. Beetje 70+

Aantal kilometers 363

Parsian Azadi Hotel
Eram Boulevard
Across to city theme park,
Hamadan 6517956311, Iran

34°46'51.16'N
48°29'12.48'O

Deel op Social Media: