Oumbouk blog

Balkan 2015 01

Balkan 2015 01

1501 donderdag 21 mei

Net voor de wekker wakker. Het is bijna vijf uur. Tom staat om kwart voor zes voor de deur en we vertrekken. Het is nog rustig op de weg en we komen ruim op tijd aan op luchthaven Eindhoven. Tom gaat mee naar binnen waar we onder het genot van bakje koffie nog even gezellig een raatje hebben over vakanties. Het vliegtuig van Wizzair vertrekt op tijd en we hebben windje mee en komen eerder aan op Sofia als gepland. Tijdens de vlucht heb ik een praatje met mijn buurman welke vanuit Delft was vertrokken om zes uur en bijna te laat was door files.

Op de luchthaven van Sofia staat een meneer met een bordje Peet en Janny van Dam. Hij is van het transport bedrijf waar de motoren staan en we worden in kwartiertje naar de loods gereden. Onderweg hebben we een praatje over transport en hij verteld dat dit een bijzonder transport is. Ze hebben nog nooit motoren vervoerd en ze maken foto’s van ons voor hun website.

We pakken de motoren uit en ze staan binnen enkele minuten van de transport vlonder. Door het strakke folie is mijn ruitje uit zijn bevestiging en het gereedschap moet er aan te pas komen. Na alles weer te hebben vastgezet gaan we op weg. Op de hoofdweg aangekomen stoppen we bij de eerste benzinepomp om onze rugzakken te vullen met water. Nu zijn we echt op weg.

Na een aantal kilometers gaan we van de rondweg af richting Samokov. Hier even gekeken voor een Hotel maar was niet echt gezellig dus door gereden naar Borovets. Dit is een wintersportplaats op 1350 meter hoogte en al snel hebben we een mooi hotel. De motoren gaan de garage in en wij gaan ons opfrissen. In de hal van het hotel is een goede internet verbinding en onder het genot van bakje koffie werken we de social media af om te vertellen dat alles zeer voorspoedig is gegaan.

Om zes uur gaan we naar het Panorama restaurant en eten met uitzicht op de skibanen waar zelfs hier en daar nog sneeuw ligt.

Lekker naar bed morgen een echte rijdag

Deel op Social Media: