Oumbouk blog

Bikkelrit januari 2011

Bikkelrit januari 2011

Zaterdag 29 januari 2011. Om 07.00 gaat de wekker. We staan op en pakken onze spullen en kjoppelen de aanhanger aan de auto. Het is nog donker en tijdens het ontwaken van de dag zien we een mooie rode zon opkomen boven de ochtendnevel van deze winterse dag. Bij aankomst in Ophoven is het al aardig druk. Er zijn zelfs echte bikkels die bij min 7 in de tent hebben geslapen. We melden ons in de Bikkelbar en na de koffie worden we door Ad v.d. Heuvel kort ingelicht over de route. We zijn er klaar voor en we zetten onze helm op. Hierbij merkt Janny dat ik de verkeerde helm heb meegenomen. Gelukkig past hij maar we kunnen niet communiceren via de CARDO blue tooth .........

We gaan op weg. De groep bestaat uit 12 rijders. We beginnen direct met Allroad en dat valt niet mee op de harde ondergrond. We rijden over de velden en langs de sloten . We rijden in het zogenaamde "D" systeem wat inhoud dat elke tweede rijder bij een kruising gaat stopt en zijn motor zo plaatst dat de volgende rijders kan zien waar  je heen moet. Hierna sluit hij weer aan. Deze manier van rijden is afwisselend omdat je zo op elke plaats in de groep komt te rijden.

We rijden door het Limburgse heuvellandschap en af en toe door een bevroeren geoogst maisveld. Dit is weer een ervaring erbij. We hebben een pauze bij de aanleg van een stukje natuurlandschap. Het afgegraven zand is een mooie klim en daling voor de rijders en even een afleiding . We rijden een rustig tempo en houden ons aan de opgestelde aandachtspunten van "codegroen".

Na de lange stukken over de landwegen komen we in Roermond en kruisen de stad door om te komen in een meer bosrijke omgeving. Het is al wat later op de dag en de bovensta laag van de ondergrond dooit onder een stralende zon. Je rijdt op een enkele centimeter ontooide grond en daaronder is het bevroren. Het blijft opletten hoe en waar je rijdt.

We zitten ongeveer 3 uur in het zadel als we bij het veer van Reuver aankomen. Er staat 70 km op de teller. De route is totaal 175 km. De middagstop is nog niet in het zicht. ik heb overleg met Ad en bij het verlaten van het veer gaan wij samen verder en stoppen eerst voor een uitsmuiter. Ik zoek op de Garmin waar de route verder gaat. Zo snijden we een stuk af en pakken de route weer op. We rijden nog wat stukken door het bos en genieten van het weer en de omgeving. Om drie uur rijden we Ophoven weer in. We zetten de motoren weer op de aanhanger en gaan nog even naar de Bikkelbar. Hier genieten we nog even na van de dag onder het genot van een warme erwtensoep.

De dag was georganiseerd door Motorsideroads.

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk zijn er weer filmjes gemaakt. Het was een uitzonderlijk mooie dag waardoor er veel is gefilmd ....

 

 

 

Deel op Social Media: